zwanger: week 40

zwanger: week 40

Wist je dat...

  • De schedel van je baby bij de geboorte nog niet aan elkaar gegroeid is, zodat hij makkelijk door het geboortekanaal past. De opening die voor deze flexibiliteit zorgt heet de fontanel. Na de geboorte groeit dit langzaam dicht.
  • Hoe langer het duurt voordat je baby geboren wordt, hoe meer haar er op het hoofdje van je baby groeit.

Ontwikkeling van je baby

Eindelijk is het dan zover! De 40 weken zijn voorbij en je uitrekendatum is bereikt. Hoe groot en zwaar je baby is, is moeilijk te zeggen, maar het zal ongeveer 50 centimeter en ongeveer 3400 gram zijn.

Meer dan 40 weken wachten

Je wacht er al weken op, maar je baby komt maar niet... Bedenk dat slechts vijf procent van de baby's ook echt op de uitgerekende datum geboren wordt. Een normale zwangerschap kan wel tot 42 weken duren. Je bent dus niet te laat en er is heus niets mis. Ongeveer 90 procent van de baby's is geboren voor de 10e dag na de uitgerekende datum.

Eindelijk is het zover!

Binnenkort ben jij (weer) mama. Na 40 weken (of 42 weken) wachten kan je nu eindelijk in je baby's mooie ogen kijken. Mama en Zo wenst jou en je baby een heel gelukkig leven toe. Natuurlijk is Mama en Zo er ook voor je na de bevalling. We houden je op de hoogte van de groei en ontwikkeling van je kleine wereldwondertje. Proficiat en veel geluk!

Trakteer op doopsuiker

Zorg ervoor dat je genoeg doopsuiker hebt voor alle bezoek! Een variant hierop zijn versierde cupcakes, macarons, of cakepops.

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×