zwanger: week 33

zwanger: week 33

Wist je dat...

  • De schedel van je baby nog flexibel is en nog niet aan elkaar gegroeid. Zo kan het hoofdje straks gemakkelijk door het geboortekanaal naar buiten.
  • De huid van je baby steeds minder rood en gladder wordt.

Ontwikkeling van je baby

Je baby wordt steeds meer het pasgeboren baby'tje dat jij straks in je armen zal krijgen. Zijn huidje wordt steeds gladder en het gezichtje krijgt steeds meer vorm. Als je baby nu geboren wordt, is dit een vroeggeboorte die geen grote gevolgen zal hebben. Je baby is nu ongeveer 41 centimeter lang en weegt 2 kilogram.

Jouw lichaam

Je zult merken dat je er niet helemaal meer bij bent. Je begint dingen te vergeten en kan wat versuft zijn, ook kun je je regelmatig stoten want je evenwicht is niet meer wat het vroeger was. Heel logisch. Ten eerste is je lichaam veel groter en zwaarder dan normaal. Een tweede verlkaring is dat zwangere vrouwen op het einde van hun zwangerschap steeds meer 'in zichzelf' keren. Je energie en gedachten gaan steeds meer naar je lichaam en werken naar het moment van de bevalling toe.

Nesteldrang

Ben je al aan het opruimen en poetsen geslagen? Alles moet klaar zijn voor de baby. Je pakt een bezem en poetsdoek en gaat als een bezetene alles kuisen. Alles wordt grondig gereinigd. Ook kun je een onbedwingbare drang krijgen om de muren te gaan schilderen of andere klusjes te gaan doen. Kortom, alles voor een perfect nestje voor je baby. Ook wel nestdrang of nesteldrang genoemd. Zie er het grappige van in en volg je hart. Als jij goesting hebt om alles tot drie keer toe proper te maken, moet je dat gewoon doen. Maar let wel op je lichaam.

Tip! Bepanthen Baby Zalf

Heb jij al Bepanthen Baby Zalf in huis? Ideaal voor rode babybilletjes én helpt tevens bij tepelkloofjesn. De zalf brengt een doorzichtig beschermend laagje aan en ondersteunt het natuurlijke huidherstel.* Een musthave voor elke nieuwe mama!

* Dexpanthenol ondersteunt het huidherstel

Geniet, ontspan, relax en bereid je voor

Je zwangerschapsverlof gaat wellicht bijna in. Probeer goed uit te rusten tijdens je verlof en je voor te bereiden op de bevalling.

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×