zwanger: week 32

zwanger: week 32

Wist je dat...

  • Je baby nu nageltjes heeft aan zijn vingers en tenen.
  • Sommige baby's nu al een bos haar hebben, terwijl anderen kaal zijn.

Ontwikkeling van je baby

Je baby heeft nu kleine teen- en vingernageltjes, ook heeft je baby al echte haartjes op z’n hoofd. Op dit moment is je baby ongeveer 40 centimeter en weegt 1800 gram.

Jouw lichaam

De uitgerekende datum komt steeds dichterbij. Wanneer een gynaecoloog in/rond deze week een afwijking in de groei van jouw buik constateert, of bemerkt dat de baby verkeerd in de buik ligt, kan dit nog verholpen worden. Misschien houd je ook meer vocht vast, dit zie je vooral aan je enkels en je voeten. Neem voldoende rust.

Jouw borsten & moedermelk

Je borsten bereiden zich voor om straks moedermelk te geven aan je baby. Misschien heb je al gemerkt dat er melk in de borsten zit? Soms zijn de eerste druppeltjes geel van kleur, bijna okergeel. Sommige aanstaande mama's hebben zelfs al lekkende borsten in deze week. Zonder dat je er invloed op hebt, komt er melk uit je borsten. Dat kan een pijnlijke gebeurtenis zijn als je een strak shirtje draagt... Je kan hiervoor zoogkompressen gebruiken, dit zijn ronde, sterk absorberende kompressen die je in de beha draagt. Ze zijn verkrijgbaar bij de apotheek.
 

Organiseer een babyshower!

Hoe tof is het om een babyshower te (laten) organiseren voor jou als aanstaande mama en voor je baby in je buik! Meestal wordt deze georganiseerd door een vriendin, mama, de meter of een collega. Maar misschien wil jij liever zelf alles regelen. Maak er een feestje van om nooit te vergeten!

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×