zwanger: week 31

zwanger: week 31

Wist je dat...

  • De huid van je baby steeds gladder wordt doordat hij meer vet krijgt en de rimpels verdwijnen.
  • Je baby steeds beweeglijker wordt en de ruimte in de baarmoeder kleiner, daardoor zul je je baby vaker gaan voelen.

Ontwikkeling van je baby

Je baby is nu 39 centimeter en 1500 gram. Hij maakt zich ondertussen op voor een groeispurt. Hij kan al zijn ledematen bewegen, waardoor jij veel activiteit zult merken en last kan hebben van zijn schoppen en stompen. Zorg daarom voor voldoende comfort.

Lichaam

Je lichaam wordt nu nog eens extra gevoelig. Je ruikt dingen die je nooit eerder rook. Je bent super emotioneel. Je wordt om niets boos. De tranen 'stromen' over je wangen bij het zien van een film. Vanaf nu neemt die gevoeligheid iedere week toe. Allemaal de schuld van die hormonen. Minder prettig is dat die hormonen ook kunnen zorgen voor slappe vaatwanden rondom je anus. Gelukkig zijn er verschillende zalfjes, waaronder Curanol, die je kunt gebruiken om de vaatwanden sterk te houden.

Heb je de juiste babynaam?

Waarschijnlijk heb je al lang nagedacht over een naam. Nu kun je nog even bezien of je nog steeds achter de naam staat. Vind je de naam nog net zo mooi als toen je hem uitzocht? Je kunt je naam ook altijd even peilen bij andere mama's op het forum. Houd met een naam uitzoeken ook rekening met het volgende:

  • Let op de initialen. Willem Cent wordt W.C., Bodine Hendriks wordt B.H.
  • Kijk of de voornaam bij de achternaam klinkt.
  • Ga na of een naam veel voorkomt. Je kunt natuurlijk zelf kiezen of je dat een bezwaar vindt of niet.
  • Let ook op eventuele afkortingen van de door jou gekozen naam en kijk hoe het zit met nare rijmwoorden.

Was alle babykleertjes

Alle babykleertjes die je koopt of krijgt moet je even wassen. In nieuwe babykleertjes en lakens voor een wiegje kunnen stoffen zitten die een babyhuidje kunnen gaan irriteren. Daarom is het advies om alles eerst te wassen voor je het gebruikt, het liefst met een anti-allergie wasmiddel.

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×