zwanger: week 25

zwanger: week 25

Wist je dat...

  • Ondanks dat het haar van je baby nu al textuur en kleur heeft dit later nog kan veranderen.
  • Je baby krijgt steeds meer vet, waardoor de huid steeds minder verrimpeld is.

Ontwikkeling in je buik

De afgelopen weken heeft je baby zijn spieren flink getraind. Hij heeft al veel kracht en dat merk je! Sprak je vroeger nog over dat schattige schopje dat je in je buik voelde, nu is het een heuse karateschop die behoorlijk vervelend kan aanvoelen. Je kunt er zelfs een inwendige blauwe plek van krijgen. Probeer je baby voorzichtig 'op te pakken' en op een andere plaats 'terug te leggen'. Dat klinkt gek, maar het is mogelijk. Een beetje oefenen en je hebt het zo door. Je baby is nu 32,5 centimeter lang en weegt 650 gram.

Jouw lichaam

Je buik is inmiddels mooi rond. In je buik zit de baarmoeder gevuld met vliezen, placenta, vruchtwater en natuurlijk je baby. Dit is een behoorlijk gewicht dat je baarmoeder dag en nacht tilt. De baarmoeder hangt aan banden die verbonden zijn aan je buik. Het gewicht komt dus allemaal aan die banden te hangen. Kortom: negen maanden topsport. Soms word je je opeens bewust van die banden omdat ze gevoelig zijn of pijnlijk aanvoelen. Dat is heel normaal. Toch moet je nu wel extra gaan opletten. Belast je spieren en je banden zo min mogelijk.

Til geen zware dingen meer

Laat het zware tillen aan een ander over. Let, bij het tillen van minder zware dingen, goed op je houding. Niet voorover bukken om iets te tillen, maar door de knieën. Het is even wennen, maar veel beter voor je buik en je rug. Want ook je rug draagt een aantal kilo meer dan normaal. Als je vanaf nu op je 'tilgedrag' gaat letten, voorkom je blessures aan het eind van de zwangerschap.

Zwangerschapskwaaltje: huidproblemen rond de anus

Huidproblemen rond de anus komen helaas voor als kwaaltje tijdens de zwangerschap en kunnen erg lastig zijn. Je kunt last hebben van jeuk. Ook naar de wc gaan kan vervelend zijn. Curanol zorgt voor sterke vaatwanden en elastische bloedvaten. Lees meer over Curanol»

Kies het geboortekaartje

Kies een geboortekaartje uit of ontwerp er zelf eentje. Bij Lief & Rebels kun je terecht voor talloze geboortekaartjes, je kunt er tevens een gratis proefdruk bestellen!

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×