15x te verwachten als je vrouw zwanger is

15x te verwachten als je vrouw zwanger is

Een zwangerschap is niet alleen super spannend voor de aankomende mama’s, ook voor de dads-to-be is het één grote verrassing. Dus mannen, speciaal voor jullie: dit kun je verwachten als je vrouw in verwachting is. Wel extra lief zijn hé?

1) Je krijgt minder aandacht

Tja, het is toch echt je vrouw die zwanger is en niet jij. En ja, je vrouw krijgt dus automatisch meer aandacht van wie dan ook. De aandacht van je vrouw gaat veelal uit naar jullie toekomstige baby. Voel je niet buitengesloten maar juist trots: jij hebt dit mede mogelijk gemaakt!

2) Koop maar een agenda voor al de doktersafspraken

Natuurlijk heb je het druk met je werk en al die vergaderingen maar je probeert zo veel mogelijk afspraken bij te wonen. Tijd om de kunsten van het plannen uit de kast te trekken!

3) Ochtendmisselijkheid (je vrouw hé, niet jij)

Meer dan de helft van de vrouwen krijgt last van ochtendmisselijkheid. Dikke kans dus dat jouw vrouw hier ook last van krijgt. Probeer zo goed mogelijk voor de mama-to-be te zorgen: alle kleine beetje helpen, vooral van jou!

4) Ze is (bijna) altijd moe

Je vrouw doet ontzettend haar best om zo goed mogelijk voor jullie baby te zorgen. En daar hoort dus moeheid bij. Zelfs als ze niet wat rustiger aan wil doen, zorg ervoor dat je vrouw voldoende rust krijgt.

5) Ze heeft het reukvermogen van een speurhond

Door alle zwangerschapshormonen heeft je vrouw het reukvermogen van een speurneus. Pas dus op met sterk ruikend eten… En o ja, poets je tanden!

6) Minder seks. Of meer!

De ene vrouw heeft minder zin in seks tijdens haar zwangerschap, maar de andere heeft echt een toegenomen libido. Een win-winsituatie? Gebruik je creativiteit!

7) Ze is onzeker

Door de zwangerschap kan je vrouw zich net wat onzekerder gaan voelen. Ze wordt natuurlijk dikker, haar hele lichaam veranderd en ze kan ook nog eens last krijgen van striae. Dus mannen: laat je vrouw weten hoe mooi ze is en dat je van haar houdt. Hot mama!

8) Ze heeft stemmingswisselingen

Ook hier zorgen de zwangerschapshormonen ervoor dat je vrouw last heeft van stemmingswisselingen. Helaas kan zij hier niets aan doen. Maak je geen zorgen, dit gaat gewoon weer over!

9) Samen op zwangerschapsgymnastiek

Met zwangerschapsgymnastiek worden jullie allebei voorbereid op de grote dag. Puf die weeën maar een eind weg!

10) Een geboorteplan maken

Maak samen met je vrouw een plan voor de geboorte van jullie kind. Wat voor soort bevalling wil je vrouw? Welke behandeling? Wat gaan jullie doen als er iets misgaat? Wat kun jij doen om haar te ondersteunen?

11) Minder slaap

Sommige vrouwen slapen veel slechter tijdens hun zwangerschap. Dat verstoort niet alleen hun eigen slaappatroon, ook die van jou. Probeer samen heerlijk te ontspannen.

12) Leg je vrouw in de watten

Soms is het lastig om goed in te schatten wat je vrouw precies wil en nodig heeft maar leg haar zoveel mogelijk in de watten. Massages, gezellig met een dekentje in de zetel of laat op de avond eten halen waar ze op dat moment zin in heeft. Dit krijg je allemaal weer terug.

13) Vals alarm (alweer!)

Tegen de tijd dat de dag dat je baby wordt geboren steeds dichterbij komt, krijgt je vrouw soms valse weeën. Ben je net opgesprongen en in de war, is er nog niets aan de hand. Maak je niet druk, die baby komt er uiteindelijk echt wel uit!

14) De Bevalling

Yes, het grote en spannende moment is dan eindelijk aangebroken! Steun je vrouw zo goed mogelijk tijdens de bevalling en help haar zoveel je kunt. En nog een tip: probeer niet flauw te vallen.

15) Je bent papa!

Ja, na die zware negen maanden is het zover: jij bent papa van een prachtige baby! En niet vergeten: je bent een natuurtalent.


Bron: Babygaga

Geschreven door: Redactie

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×