7x wennen aan het moederschap

7x wennen aan het moederschap

Hoe je leven er straks als mama gaat uitzien? Je kunt alleen maar gissen. Gelukkig helpt Mama en Zo je op alle mogelijke vlakken, daarom hier een stoomcursus in het mama zijn! 

1) Zet je wekker op onmogelijke tijden

Waarschijnlijk houden je nachtelijke toiletbezoekjes je nu tijdens de zwangerschap al wakker. Maar zet je wekker ook eens op tijden dat je niet vanzelf wakker wordt. Zo leer je om te gaan met de constante aandacht die je kindje straks nodig heeft en het slaapgebrek.

2) Oefen met pampers verversen

Wie kan er het snelste een pamper verwisselen? Oefenen met een pop kan je helpen om dit trucje, dat je tot in de eeuwigheid zal moeten herhalen straks, helemaal onder de knie te krijgen. Een pak pampers heeft voor jou straks geen geheimen meer!

3) Draag die extra kilo’s mee!

Stop eens 3 kilo suiker in een draagzak en probeer zo je dagelijkse bezigheden te doen... Je zult zien dat je handig wordt in multitasking, de beste eigenschap van iedere mama. Je kindje zal straks ook merendeel bij jou zijn, op deze manier kun je dus alvast wennen om de aandacht te verdelen.

4) Doe boodschappen met hindernissen

Neem je petekindje of neefje mee naar de supermarkt (een grote, eigenwijze hond voldoet ook ;-).  Raak deze vervolgens niet kwijt en doe ondertussen je boodschappen, zonder dat je ‘kindje’ stellingen omgooit of aan de sla begint te knabbelen.

5) Leer leven met rommel

Oké, even duidelijk: kindjes maken rommel. Heel veel rommel. En bezitten op de een of andere manier meer spullen dan jij en je lief samen. Dompel je daarom vast onder in het leven als sloddervos. Laat af en toe eens wat dingen op tafel slingeren, doe je schoenen uit en smeer je vieze handen af aan de zetel.

6) Kijk enkel naar kinderprogramma’s

Leer alle namen van Studio 100's Bumba, K3 en Piet Piraat, tijdens het kijken van eindeloze herhalingen. Ken je inmiddels alle liedjes? Super, dan ben je klaar voor een echte brainwashsessie de komende jaren!

7) Creëer chaos aan de eettafel

Zelf rustig op het gemakje eten is er niet meer bij met een kindje. Je kunt dit oefenen door met 1 hand te leren eten, terwijl je met een andere hand babyvoeding in een klein, wiebelend bakje probeert te frummelen. Gooi af en toe ook een lepeltje eten de lucht in en vraag aan je lief of hij af en toe aan je arm wil trekken. Klinkt gezellig toch?

Geschreven door: Redactie

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×