Mama krijgt kritiek op jongensnaam dochter

Mama krijgt kritiek op jongensnaam dochter

Je dochtertje een jongensnaam geven. Klinkt voor velen misschien vremd, maar zo ondenkbaar is het niet. Neem bijvoorbeeld acteurs Blake Lively en Ryan Reynolds, die hun dochtertje James noemden. Niet zo vreemd, toch?! Maar een Amerikaanse vrouw op het mamaforum Mumsnet zegt juist een heuse familievete te zijn gestart door haar dochtertje een jongensnaam te gaan geven. 

Boze broer

"Ik weet het geslacht van de baby nog niet. Maar ik heb eindelijk, na lang twijfelen, besloten dat ze Iris James gaat heten", schrijft de betreffende mama in spe onder het pseudoniem AyGirl op Mumsnet. De vrouw zegt dat ze haar familie over de naam heeft verteld. "Mijn broer werd kwaad en bleef zeggen dat het geen naam voor een meisje is." Maar dat is volgens haar niet de enige reden waarom hij pissed off is. "Mijn mama belde me en legde uit dat hij zo boos werd omdat hij als hij ooit een zoon krijgt, hem James wil noemen. Terwijl hij nog niet eens getrouwd is en ook nog geen kind verwacht." 

Middenweg

Misschien dat haar broer en zijn partner al wel plannen hebben om zwanger te geraken, twijfelt de mommy to be. "Maar ik wil Iris James gebruiken! Mijn mama vindt dat ik dat niet moet doen, en 'James' aan mijn broer moet 'geven'." Een deel van de forumbezoekers sluit zich aan bij de mama, maar vooral omdat ze de naam niks voor een meisje vinden. "James is absoluut een jongensnaam. Jij hoeft niet met de naam te leven, maar je potentiële dochter wel", vindt en forumbezoeker. Een ander zegt: "James is absoluut een jongensnaam. Doe gewoon wat je wilt. Ik krijg een meisje, en denk erover om haar Phil te noemen." Nog een ander probeert vooral mee te denken: "Heb je al aan Jamie gedacht?"

'Noem je kindjes zoals jij wilt'

Gelukkig krijgt ze ook bemoedigende woorden te horen: "Ik vind Iris James een plezante naam. Ik zou je broer en mama negeren en je dochter noemen zoals jij wilt". "Het is toch prima? Het is immers ook een tweede naam, niemand vertelt nauwelijks nog zijn tweede naam wanneer gevraagd wordt hoe je noemt." 

Wij zijn nu wel extra benieuwd of het een meisje met de naam Iris James is geworden...

Bron: Mirror

Geschreven door: Redactie

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×