10x verboden babynamen

10x verboden babynamen

Niet iedereen is van plan zijn kindje een normale naam te geven. Wat dacht je van 'Nutella'? Of '@'? En ach, waarom zou je je kind ook niet BRFXXCCXXMNPCCCCLLLMMNPRXVCLMNCKSSQLBB11116 noemen? Gelukkig – voor deze kinderen – werden die namen verboden.

1. Nutella

Een Frans stel had bedacht dat het wel heel tof zou zijn om hun dochtertje 'Nutella' te noemen. Ze hoopten dat zij met deze naam net zo zoet en populair zou worden als de beroemde hazelnootpasta. Helaas voor de ouders was een rechter het hier niet mee eens: die naam zou alleen maar tot pesten kunnen leiden. En dus kreeg het meisje de naam ‘Ella’.

2. Akuma (duivel)

In het Japans betekent Akuma ‘duivel’. Maar in dit geval was het leed al geschied: deze baby was al Akuma genoemd. Er is echter goed nieuws voor alle andere toekomstige ‘duiveltjes’: de naam Akuma is nu officieel verboden in Japan.

3. Anal (spreekt voor zich toch…?)

In Nieuw-Zeeland zijn ze al lang klaar met alle bizarre babynamen die voorbij zijn gekomen. Ouders moeten potentiële namen officieel laten goedkeuren door de overheid en is de naam te vreemd of te raar? Dan komt het op de nog steeds groeiende lijst van verboden namen. Met de naam ‘Anal’ als koploper…

In hetzelfde land woont een 9-jarig meisje met de naam ‘Tula Does the Hula From Hawaii’. Het meisje klaagde over de naam bij de rechter en deze besloot de voogdij op zich te nemen om zo een nieuwe naam voor de het meisje te vinden...

4. Robocop

Ambtenaren in Sonora, Mexico, hebben onlangs een lijst van verboden babynamen samengesteld aan de hand van een register met pasgeborenen. De naam 'Robocop' is er daar eentje van. Nu loopt er dus ergens in Mexico een kind met deze naam rond, hij kreeg hem nog voordat deze lijst werd samengesteld. Datzelfde geldt voor de naam ‘Circumcision’… arm kind!

5. BRFXXCCXXMNPCCCCLLLMMNPRXVCLMNCKSSQLBB11116

In Zweden wilden ouders hun kind de ongelofelijke naam ‘BRFXXCCXXMNPCCCCLLLMMNPRXVCLMNCKSSQLBB11116’ geven. De naam zou dan worden uitgesproken als: ‘Albin’. Hoe verzinnen ze het! Gelukkig kwam deze ‘fantastische’ naam niet door de selectie.

6. @

In veel landen is het gebruik van symbolen en nummers voor babynamen verboden, ook in China. Maar een koppel in China had toch echt de wens dat ‘@’ een passende naam voor hun zoon zou zijn. Het symbool wordt in het Chinees uitgesproken als ‘ai-ta’. De Chinese overheid stak hier een stokje voor.

7. Chow Tow (stinkhoofd)

Ja, waarom zou je je kindje niet stinkhoofd noemen? Vrij normaal toch? (ahum) Maleisië publiceerde een lijst met verboden namen, nadat een heleboel mensen aanvragen indienden voor het veranderen van hun voornaam.

8. Monkey

Denemarken is een streng land als het gaat om babynamen. Ook hier moeten ouders kiezen uit een lijst met goedgekeurde namen. Elk jaar worden er 250 namen afgewezen. Naast ‘Monkey’ haalden ‘Pluto’ en ‘Anus’ gelukkig ook niet de goedkeurde lijst.

9. Linda

Bij deze naam denkt waarschijnlijk iedereen: wat kan hier nu fout gaan? Maar daar denkt de overheid van Saoedi-Arabië totaal anders over. 'Linda' is hier dus echt een no go. Veel te Westers, vindt de overheid.

10. Tsjakkalotte, Methadon, Jezus Christus & Rolls Royce

Bij onze Noordeburen zijn er ook heel wat namen verboden, zoals ‘Tsjakkalotte’, 'Methadon’, 'Jezus Christus' en 'Rolls Royce'.

 

Bron: Mental Floss / Vernoeming.nl

Geschreven door: Redactie

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×