14x dit moet je weten voordat je baby nummer 2 krijgt

14x dit moet je weten voordat je baby nummer 2 krijgt

Nadat je je eerste kindje hebt gekregen is het moederschap voor jou natuurlijk helemaal niet vreemd meer. Maar bij baby nummer 2? Dat gaat allemaal toch echt wel even anders. Daarom: 14 dingen die je moet weten voordat je aan nummer 2 begint.

1. Er is geen perfecte timing
Of het nu je eerste of tweede kind is, een baby komt eenmaal op zijn eigen tijd. Het maakt niet uit wanneer de tweede zich precies aandient want het wordt hoe dan ook toch wel een grote chaos. 

2. Weet dat je - zoals bij alles van het mama zijn - er geen controle over hebt
Misschien hebben jullie jarenlan geprobeerd om zwanger te geraken van de eerste of was je binnen no time in verwachting, dit hoeft zeker niet hetzelfde te zijn bij de tweede. Probeer het niet te forceren: het komt, hoe dan ook, vanzelf.

3. Je tweede zwangerschap zal niet zoals je eerste zijn
Tijdens je eerste zwangerschap heb je genoeg tijd om voor jezelf te zorgen en over van alles en nog wat na te denken. Maar wanneer je zwanger bent van nummer 2 heb je al een kindje om achterna te rennen…

4. Niets kan de grote broer of zus voorbereiden
Net zoals je jezelf niet totaal kunt voorbereiden, hoe goed je je ook probeert in te lezen, hetzelfde geldt voor je oudste. Je kindje zal zelf leren om er mee om te gaan, of het begin nu moeilijk gaat of niet.

5. Je wordt niet hetzelfde behandeld als bij de eerste
Tijdens je eerste zwangerschap word je op handen gedragen door iedereen die je kent maar bij de tweede is het allemaal niet zo nieuw meer.

6. Het zal anders voelen
Misschien had je tijdens je eerste zwangerschap enorm veel last van ochtendmisselijkheid maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn bij de tweede. Je twee kindjes zullen niet hetzelfde zijn en je zwangerschappen ook niet!

7. Je zult eerder zien dat je zwanger bent
Waarschijnlijk heb je je eerste zwangerschap nog even een tijdje kunnen verbergen voordat je het de hele wereld liet weten. Bij de tweede zal dat vermoedelijk net wat minder makkelijk gaan.

8. Er zullen momenten zijn dat je in paniek raakt
Je was zo zeker van die tweede maar nu beginnen de twijfels toe te slaan. Was dit echt wel een goed idee? Ach, dit komt gewoon door je hormonen en die drukke peuter om je heen. Het komt echt wel goed!

9. Je bent emotioneel over je oudste
Hoe ontzettend blij je ook bent dat er een tweede kind komt, je bent toch een beetje verdrietig dat jullie straks niet meer met z’n tweetjes zijn als moeder en zoon of dochter.

10. Soms vergeet je dat je zwanger bent
Ja, echt! Bedank je oudste maar en de hoeveelheid slaap die je (niet) krijgt.

11. Je bevalling zal sneller gaan
Goed nieuws voor alle mama’s: de geboorte van een tweede kindje gaat vaak sneller dan de eerste. Ga niet te ver weg…

12. Je zult relaxter zijn
Wanneer je in verwachting bent van de tweede is alles nog nieuw en ontzettend spannend. Bij de tweede gaat het allemaal meer vanzelf.

13. Je bent veel minder goed voorbereid dan bij de eerste
Had je tijdens je eerste zwangerschap je tas al weken van tevoren klaar staan voor het ziekenhuis, nu grijp je snel je tandenborstel en telefoon: klaar!

14. Je vraagt je steeds af of je van nummer twee net zoveel zal houden als nummer één
Het antwoord: ja zeker! Dat weet en voel je meteen nadat je tweede baby is geboren.

Bron: Parents.com

Geschreven door: Redactie

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×