Ontwikkeling van je peuter: maand 34

Ontwikkeling van je peuter: maand 34

Staat jouw kind elke ochtend om half zes naast je bed te stuiteren? De biologische klok van je peuter staat vaak vroeg ingesteld. Leer je peuter langer te slapen of rustig in zijn bed te spelen door een slaaptrainer te gebruiken. Als het lampje brandt, mag hij naar papa en mama toe. Tip: oefen een week lang overdag samen met je kind hoe het werkt! 

Week 1) Help! Een bazige peuter

Je peuter voelt zich de belangrijkste persoon op aarde. Het is dan ook niet vreemd dat je kind soms bazig gedrag vertoont. Je kunt dit gedrag in toom houden door niet te veel te weigeren en hem kleine taken geven, zoals zijn speelgoed opruimen of zijn beker naar de keuken brengen. Zo geef je hem een beetje verantwoordelijkheid en wordt hij vanzelf minder bazig. Lees hier meer tips tegen bazig gedrag »

Week 2) Als je kind ‘het’ heeft gezien

Een nare droom, op het potje moeten of gewoon lekker bij papa en mama in bed willen liggen; je peuter kan ineens in je slaapkamer staan. Niet fijn als jullie een intiem moment hebben! Zorg daarom voor genoeg privacy. Doe de deur op slot en zet de babyfoon aan. Bekijk hier handige privacytips »

Week 3) Peuter & overgewicht

Overgewicht komt steeds vaker voor, ook bij peuters. Als ouder heb je de taak om het eetgedrag van je kind in de hand te houden. Maar hoe zorg je daarvoor en wat als je kind al te dik is? Blijf consequent en geef het goede voorbeeld. Je peuter gezond laten eten heeft namelijk weinig zin als jij een roze koek eet en hij een stuk fruit krijgt. Meer tips? Lees hier alles over gezonde voeding! »

Week 4) Vloeken, schelden en vieze woorden

Soms floept er een woord uit dat eigenlijk niet voor kinderoren is bestemd. Hoewel je kind nog geen flauw benul heeft wat het betekent, is jouw reactie erop wel erg interessant. Of je nu lacht of boos wordt, je kind heeft al snel door dat hij met dit gekke woord de aandacht trekt. Door het te negeren is de pret er snel van af! Zo ga je om met schelden & vloeken »

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×