Ontwikkeling van je peuter: maand 28

Ontwikkeling van je peuter: maand 28

Je peuter is een zeurkous. Hij lijkt wel meer spullen te hebben dan jij en je partner bij elkaar! Het is dus niet zo raar dat het thuis af en toe op een puinhoop lijkt. Het beste kun je hier vrede mee sluiten en proberen de chaos te beperken door bijvoorbeeld een mooie speelgoedkist aan te schaffen.

Week 1) Van driftbui naar grote mond

Doordat je kind zijn emoties nu ook verbaal kan uiten, heeft hij een stuk minder driftbuien. Helaas krijg je daarvoor in de plaats te maken met een grote mond. Je peuter weet ineens heel goed hoe alles hoort en heeft een sterk eigen willetje. Lees hier hoe je omgaat met niet luisteren »

Week 2) Taalontwikkeling staat voor op

Wist je dat je peuter elke dag nieuwe woorden en betekenissen leert? Zijn hersenen slaan nieuwe geluiden sneller dan ooit op. Die woorden ook op een grammaticale volgorde zetten, is alleen een ander verhaal. Dit leert je kind vanaf nu tot zijn derde jaar beetje bij beetje. Check ons handige praatschema »

Week 3) Zo maakt je kind vriendjes

Of je kind nu een sociaal dier is of graag alleen speelt, op deze leeftijd gaat hij steeds meer interesse tonen in andere kinderen. Samen spelen is nog niet zoals je het misschien had voorgesteld, maar deze eerste vriendschappen zijn wel heel belangrijk voor je kind. Weten hoe jij je kind kan stimuleren om vriendjes te maken? Bekijk onze tips »

Week 4) Wel of geen televisie kijken?

Een tv-programma of dvd opzetten kan je een halfuurtje rust geven om te koken of even bij te komen. Korte periodes televisie kijken kan voor je kind geen kwaad, zolang dit onder de twee uur per dag blijft. Maar let op, teveel tv-kijken is vaak in verband gebracht met overgewicht, langzame taalontwikkeling en aandachtsproblemen. Meer info over televisie kijken »

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×