Mijn peuter maakt geen vriendjes

Mijn peuter is heel verlegen en vindt het moeilijk om contact te maken met andere kindjes. Hoe kan ik zorgen dat hij meer vriendjes gaat krijgen?

Wanneer peuters niet uit zichzelf contact leggen met leeftijdsgenootjes bij de kinderopvang, onthaalmoeder of in de speeltuin, maak je dan vooral niet te veel zorgen. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier. Zie je toch een enorme verlegenheid bij je kindje, probeer het contact leggen dan een beetje te stimuleren, door bijvoorbeeld naar een park of speeltuin te gaan op drukke momenten. Op deze manier kun je laten zien aan je kindje hoe je contact maakt, Misschien doe je wel zelf een leuk contact op met een andere mama, en ontstaan er meerdere speelafspraak momentjes. Geef het maar tijd, zo kan je kind er in groeien!

Geschreven door: Redactie -

Wij zijn Merel, Jennifer en Marcha. Als redactie van Mama en Zo België zijn we altijd op zoek naar informatie, tips en de beste weetjes over zwangerschap, baby's, peuters en kleuters. We hopen daarmee de leukste online community te zijn voor alle mama's in Vlaanderen!

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×