3 tips: afscheid van het middagdutje

3 tips: afscheid van het middagdutje

Peuters zijn de hele dag bezig met het leren van nieuwe dingen en het ontdekken van de wereld. Best vermoeiend! Het middagdutje is dan ook het rustpunt van de dag, voor jou en voor je peuter! Wanneer is het verstandig om te stoppen met het middagdutje? En hoe doe je dat precies? De Opvoeddesk geeft 3 handige tips!

Wanneer je kind s ’avonds moeilijk in slaap komt, nog veel energie lijkt te hebben en ‘s ochtends alweer vroeg actief is, kan het zijn dat hij ‘s middags te lang geslapen heeft. Houd dit goed in de gaten en experimenteer met een korter middagdutje.Een tweejarige heeft ongeveer zo’n 13 uur slaap nodig op een dag. Maakt je kind een lange nacht dan is het middagdutje vaak niet meer nodig!

Tip 1) Stop niet van de ene op de andere dag met het middagdutje. Maak je kind iedere dag een kwartiertje eerder wakker en laat hem zo wennen aan zijn nieuwe ritme.

Tip 2) Merk je dat je kind zonder een middagdutje om 17.00 uur bijna omvalt? Begin dan iets eerder met het avondeten en breng hem rond 18.30 uur naar bed.

Tip 3) Vervang het middagdutje voor een rustmoment; even niet druk rondlopen maar samen op in de zetel een boekje lezen of naar een muziekje luisteren. Zo rust je kind toch nog even uit, zonder gelijk een dutje te doen.

Geschreven door: Redactie -

Wij zijn Merel, Jennifer en Marcha. Als redactie van Mama en Zo België zijn we altijd op zoek naar informatie, tips en de beste weetjes over zwangerschap, baby's, peuters en kleuters. We hopen daarmee de leukste online community te zijn voor alle mama's in Vlaanderen!

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×