Alleen maar thuiszitten door baby

Sinds mijn kindje er is, heb ik de het gevoel dat ik van alles mis. Mijn vriendinnen gaan gezellig uit en ik zit maar thuis. Hoe ga ik hiermee om?

De band die je vroeger had met je vriendinnen is er eentje die veel gezelligheid en voldoening bracht. Wanneer zij nu iets leuks gaan doen heb jij het idee dat jij minder voldoening krijgt dan hen. Daar komt dat gevoel van ‘missen’ vandaan. Echter in je rol als mama kan je ook voldoening halen op een andere manier. Sociale contacten zijn met en zonder baby ontzettend belangrijk. Plan dus ook zeker dates in met (enkel) je vriendinnen zodat het gevoel van 'vrouw zijn' en 'mama zijn' in balans blijft. Na verloop van tijd zal het gevoel dat je iets ‘mist’ minder gaan worden. Je vindt een nieuw ritme met je baby en je vriendinnen, en je zal steeds meer gewend geraken aan dit nieuwe ritme.

Geschreven door: Redactie -

Wij zijn Merel, Jennifer en Marcha. Als redactie van Mama en Zo België zijn we altijd op zoek naar informatie, tips en de beste weetjes over zwangerschap, baby's, peuters en kleuters. We hopen daarmee de leukste online community te zijn voor alle mama's in Vlaanderen!

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×