7x veranderingen als je een tweede kindje krijgt

7x veranderingen als je een tweede kindje krijgt

Veel nieuwe taken, een hoop extra verantwoordelijkheid en iemand die je ‘mama’ noemt. Je eerste baby zorgt voor heel wat veranderingen. Mocht je denken na je eerste kindje alles gehad te hebben en dat er met een tweede niet zoveel meer verandert.... think again!

1. Van control freak naar relaxte mama

Genoeg pampers in huis? Check! Extra lotiondoekjes? Check! Voorheen verliet je je huis niet zonder een grote valies mee te brengen, maar met een tweede kindje lijk je ineens genoeg te hebben aan een bescheiden handtas. En och, als je geen pampers meer hebt, zijn er genoeg andere mama's aan wie je er eentje kunt vragen, nietwaar?! 

2. Vaarwel vrije tijd...

Vrije tijd, wat is dat? Voor de komst van je tweede kindje wist je je job, opvoeding en het huishouden nog goed te combineren met de nodige me-time. Met 2 kindjes is dit haast onmogelijk! Na de standaard eet-,bad-, verhaal- en slaaproutines van beide kids ben je blij dat je in de avond op de zetel kunt neerploffen.

3. Hallo gezinswagen!

Niks mis met een familiewagen, maar stiekem hoopte je toch dat je na je tweede kindje je cabrio niet hoefde te verkopen.... Twee kindjes met bijbehorende bagage passen hier helaas niet in. Hallo gezinswagen!

4. Sportschool?

Annuleer je sportschoolabonnement maar! Twee kindjes zorgen wel voor de nodige work-out. Je zal rennen, vliegen, vallen, op staan en weer doorgaan door al het geregel, geplan en het huishouden met twee kindjes.

5. Veel meer dan alleen maar een mama

Het woord 'mama' is eigenlijk een verzamelnaam voor: verpleegkundige, poetsvrouw en personal assistent. Met 2 kindjes mag je bovendien ook met regelmaat als politieagent, scheidsrechter of bemiddelaar optreden...

6. Tweede kindje? Nieuwe stopwoorden, uhm... zinnetjes

Ineens hoor je jezelf - naast alle andere zinnetjes die je 100 keer op een dag herhaalt - ook nog eens zeggen: ‘Blijf nu eindelijk eens van je zusje af’, ‘Jongens, houd nu eens op met dat geruzie’ en ‘Het kan me niet schelen wie er als eerste begon’.

7. 'Bouwen ze weerstand op'

Fopspeentje op de grond gevallen? Bij kind nummer 1 zou je het direct gedesinfecteerd hebben, maar dat stadium ben je inmiddels gepasseerd. Ook van een hapje modder geraak je niet meer in paniek. Een paar bacteriën? Bouwen ze weerstand van op!

Geschreven door: Redactie

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×