Waarom veel jonge mama’s onzeker zijn over hun uiterlijk

Waarom veel jonge mama’s onzeker zijn over hun uiterlijk

Kijk jij sinds je mama bent zelfverzekerd in de spiegel? Of merk je dat je na je bevalling eigenlijk niet zo blij bent met hoe je eruitziet? Wanneer je een onzekerheid voelt zijn daar meerdere logische verklaringen voor, concludeert een schoonheidsspecialist na onderzoek.

90% van de mama's voelt zich minder aantrekkelijk

De Britse Deepa D'Angelova is een geliefde schoonheidsspecialist onder celebrities. Ze deed een jaar lang lang onderzoek en vroeg 500 van haar klanten die net mama zijn, of ze nog goed in hun vel zaten na het krijgen van kinderen. Niet echt, antwoordde maar liefst 90% van hen. De meeste mama's voelden zich na de bevalling een jaar lang aanzienlijk minder aantrekkelijk.

Striae en chronisch slaaptekort

Waar die onzekerheid vandaan komt? 40% wijdt het aan de sporen die de zwangerschap heeft achtergelaten, waarvan sommigen hun lichaam zelfs 'lelijk' noemen – lees: striae, zwangerschapskilo's en een eventueel litteken na de keizersnede. Maar ook de gebroken nachten zorgen voor een laag zelfbeeld, geeft 31% aan. Veel van de mama's komen slechts aan 5 uurtjes (wat nog veel is) ongestoord doorslapen toe. En dit zorgt ervoor dat de sleepy moms zich overdag belabberd en geïrriteerd voelen, met de werking van al die fijne hormonen er ook nog eens bij. We feel ya!

Te weinig tijd en intimiteit

19% van de mama's in het onderzoek gaf aan minder aandacht te besteden aan haar eigen gezondheid en uiterlijk sinds de baby er is. Simpele dingen als haren wassen, stylen, maquilleren en gezond eten, zijn soms al teveel. En uhm, hoe gaat het tussen de lakens? Nou, er bleek ook hier weinig spanning en sensatie te zijn tussen de lakens bij jonge mama's en papa's. 68% van de mama's gaf aan dat ze nog maar weinig intiem was met haar partner, waardoor ze zich wat eenzaam en minder geliefd voelt. 

Tip: 8 sekstips voor jonge ouders

Onzekerheid maar tijdelijk

Gelukkig zagen de mama's in dat die baby blues wat betreft hun uiterlijk maar tijdelijk waren. Na 6 maanden zaten ze weer beter in hun vel, en na een jaar voelden ze zich weer bijna terug als voor de zwangerschap. Dit heb je zelf ook in de hand, vindt de schoonheidsspecialist. "Wanneer je regelmatig van jezelf baalt, kan dit doorwerken op de relatie met je partner, kindjes, vrienden en collega's", vertelt Deepa. "Ook al is het moeilijk en vaak onmogelijk met een kindje, probeer toch om iedere week tijd voor jezelf in te plannen. Zo blijf je goed in je vel zitten. En je goed voelen, is voor zowel de binnenkant als de buitenkant belangrijk!" 

Bron: Mirrorarom veel

Geschreven door: Redactie

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×