Zo geef je seksuele voorlichting: 4 tot 7 jaar

Zo geef je seksuele voorlichting: 4 tot 7 jaar

Seksuele voorlichting geven aan kinderen is iets waar sommige ouders tegen op kijken. Want wat moet je nu precies vertellen en is het niet een beetje gênant? Maar het hoeft helemaal niet lastig of vervelend te zijn. Bekijk hier welke seksuele voorlichting je wanneer geeft aan je kind.

Leeftijd 4 t/m 6 jaar

Begin vroeg!

Zie seksuele voorlichting als een onderdeel van de opvoeding en begin vroeg met de voorlichting. Wanneer je kindje nog jong is zal hij er gemakkelijker over praten, omdat het nog ver van hem afstaat. 

Hoe komt een baby in je buik?

Vanaf een jaar of 4 zal je kindje vragen stellen over voortplanting. Zoals: “Hoe komt een baby in mama's buik?” Grijp zo’n moment aan, maar vertel geen details over bijvoorbeeld het vrijen zelf. Vertel je kindje dat papa en mama graag met elkaar knuffelen en dat de zaadjes van papa via de penis in de buik van mama komen.

Maak gebruik van voorlichtingsboeken

Uitleg geven aan de hand van een boek is niet alleen superhandig, maar ook leuk voor een kind. Daarnaast maken de plaatjes voor kinderen vaak meer duidelijk dan woorden allen. Je kunt goede voorlichtingsboeken vinden in de bibliotheek of in de boekwinkel. 

Geschreven door: Redactie

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×