5x gezonde en lekkere traktaties

- 17 February 2017 - Merel Baeten
5x gezonde en lekkere traktaties

Op sommige crèches of scholen is het niet toegestaan om snoepjes, chips of chocolade te trakteren wanneer je kindje verjaart. Het lijkt wellicht een grote opgave om een gezonde traktatie zelf te maken, maar ik ben eens op zoek gegaan naar inspiratie op Pinterest en kwam deze 5 gezonde en lekkere kindertraktaties tegen. Soms helemaal gezond, soms in combinatie met een beetje zoetigheid. Maar hoe dan ook heel lekker voor de kleintjes en gemakkelijk om zelf te maken… dat wordt moeilijk kiezen!

Fruit Rockets
Fruit op een stokje, meer moet dat niet zijn. Koop bij de AVA of eender welke hobbywinkel deze houten stokjes en ze lijken door de aardbeitjes,blauwe bessen en druiven op een echte raket!
Klik hier voor het recept van deze Easy Fruit Rockets (via Eats Amazing)


Apple Fruit Donuts
Combineer appeltjes met een gezoet fondant laagje en ze zien eruit als donuts. Maar dan wel een gezondere variant! Tip: de fondant laag kun je ook met natuurlijke zoetmakers bereiden in plaats van geraffineerde suikers, gebruik bijvoorbeeld esdoornsap, bananen, ahornsiroop of honing.
Klik hier voor het recept van deze Apple Fruit Donuts (via Hello Wonderful)

Rice Cake Animals
Dat gezond trakteren ook nog eens feestelijk kan zijn, bewijzen deze rijstwafels! Vooral voor baby’s en peuters op de crèche is dit een heerlijke verwennerij. Je kunt ze eventueel ook inpakken in cellofaan en meegeven aan de kindjes om thuis van te gaan smullen.
Klik hier voor het recept van deze Rice Cake Animals (via My Fuzzy Eater)

Frozen Banana Pops
Ook bananen, waar kleintjes vaak verzot op zijn, kun je gemakkelijk verwerken in een traktatie. Deze Banana Pops hebben een yoghurtlaagje, zijn vervolgens gekoeld in de frigo en besprenkeld met wat hagelslag of taartdecoratie. Ziet er vrolijk uit en zijn bovendien ook nog eens lekker!
Klik hier voor het recept van deze Frozen Banana Pops (via Hello Wonderful)

Happy Bananas
Met stukjes papier, een zwarte stift en wat plak- en tekenwerk creëer je in mum van tijd deze Happy Bananas, meer moet dat niet zijn!
Klik hier voor het recept van deze Happy Bananas (via Kuchen Kult)

Geschreven door: Merel Baeten

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×