Ontwikkeling van je peuter: maand 48

Ontwikkeling van je peuter: maand 48

Gefeliciteerd! Je kind is alweer vier jaar! Het afgelopen jaar heeft hij op taalgebied flinke sprongen gemaakt. Hij heeft tientallen nieuwe woordjes geleerd en er komen er nog veel meer bij. Ook dit jaar verandert er veel voor je kind, want hij gaat naar school!

Week 1) Positief straffen

Grenzen zijn goed voor je kind, daarom zul je soms ook moeten straffen. Maar is in de hoek of op de gang zetten eigenlijk wel effectief? In plaats van je op te stellen als politieagent, kun je ook je kind op een positieve manier benaderen. ‘Blijf af’ klinkt een stuk minder positief dan ‘Zullen we die samen weer terug op tafel leggen?’. Zo straf je op een positieve manier »

Week 2) Vijf lunchtips

Als je kind straks naar school gaat, moet er een boterhamdoos komen. Maar hoe maak je de lunchbox van je kind gezond en gevarieerd? Door een boterhamdoos met allerlei vakjes te kiezen, kun je elk vakje vullen met verschillende soorten eten. Zoals snoeptomaatjes, stukjes meloen en natuurlijk brood. Of heb je wel eens aan gedroogd fruit of een wrap gedacht? Meer broodtrommeltips »

Week 3) Welke sport past bij jouw kind?

Wist je dat sporten je kind zijn zelfvertrouwen een flinke boost geeft? Als je denkt dat hij er aan toe is, kun je samen een leuke sport uitzoeken. Is jouw peuter een stoere voetballer of meer een ballerina? Het belangrijkste is dat je kind met plezier beweegt! Bekijk hier welke sport bij welk karakter past »

Week 4) Veters strikken in 10 stappen

Kan je kind al kralen rijgen, knippen of figuurtjes tekenen? Dan is zijn motoriek goed genoeg om te leren veters strikken. Sommige kinderen leggen met drie jaar binnen no-time een strik in hun veters, anderen hebben de techniek pas met acht jaar onder de knie. Is jouw kind er al eerder aan toe of kan hij wel wat extra hulp gebruiken? Leer je kind in 10 stappen veters strikken »

Wist je dat… een beloningssysteem een goed hulpmiddel is om gedrag van je kind aan- of af te leren? Werken met stickers of een beloning zorgt voor een extra stimulans!

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×