Ontwikkeling van je peuter: maand 47

Ontwikkeling van je peuter: maand 47

Hoera! Je peuter wordt bijna vier! Weet jij al hoe je zijn verjaardag gaat vieren? En viert je kind zijn verjaardag tegelijk met het afscheid op de peuterspeelzaal? Check dan goed wanneer je kind mag trakteren.

Week 1) Hoe & wat: eerste schooldag

Je kind mag bijna naar school! Dat is voor jou als ouder even slikken. Zal hij wel nieuwe vriendjes maken? En wat als hij het niet naar zijn zin heeft? Je kunt je kind helpen door hem nu al enthousiast te maken over school. Lees onze tips voor de eerste schooldag »

Week 2) Dag peuterspeelzaal!

Bij een afscheid hoort een traktatie. Check van te voren goed of er een speciale traktatierichtlijn is op de crèche. Anders sla je de plank misschien mis. Heb je ook wel eens gedacht aan een niet-eetbare traktatie? Wat dacht je van een bellenblaas, kleurplaat of feesttoeter? Meer traktatietips? Bekijk hier 10 gezonde traktatietips »

Week 3) Checklist naschoolse opvang kiezen

Als jij en je partner allebei werken, hebben jullie straks opvang nodig voor buiten de schooltijden. Voor kinderen vanaf vier jaar is er dan de buitenschoolse opvang (BSO) of naschoolse opvang. De BSO vangt je kind na schooltijd, op vrije dagen en in de schoolvakantie op. Hoe kies je een goede BSO voor je kind? En waar moet je op letten? Onze checklist helpt je een handje »

Week 4) 5 tips: perfecte verjaardagsfeestje

Een verjaardag eist behoorlijk wat voorbereiding. Laat je je kind een kinderfeestje geven? Houdt het dan niet te lang. Tweeënhalf uur is voor de kleine feestvierders lang genoeg. Wil je weten hoe je deze dag vlekkeloos kunt laten verlopen? Bekijk ons stappenplan kinderfeestje organiseren »

Wist je dat… je nu al je peuter seksuele voorlichting kan geven? Peuters zijn nieuwsgierig, ook op het gebied van seksualiteit. Wacht dus niet tot je kind twaalf jaar is. Lees hier meer over voorlichting van kleintjes » 

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×