Ontwikkeling van je kleuter: maand 45

Ontwikkeling van je kleuter: maand 45

Je kleuter nadert alweer bijna de 4 jaar. Wist je dat kleuters bij maand 45 er soms wat 'vreemde' gewoontes op na houden als neuspeuteren, vloeken of een fantasievriendje? Wij leggen het aan je uit! En - indien je hier nog niet mee van start was gegaan - je kunt je kindje al gaan leren fietsen, zo leuk! Lees er alles over op Mama en Zo.

Vreemde kleutergewoontes

Vreemd kleutergedrag zoals neuspeuteren, vloeken of hoofd schudden is eigenlijk heel normaal. Je kunt schrikken van dit gedrag of je er zelfs een beetje voor schamen. Maar de truc is om op de juiste manier met deze vreemde kleutergewoontes om te gaan, zonder boos of geïrriteerd te geraken. Bekijk hier 5 rare peutergewoontes en oplossingen! »

Je kind en zijn fantasievriendje

Voor je kindje lopen fantasie en werkelijkheid nog door elkaar. Een denkbeeldig vriendje verzint je peuter dus niet omdat hij geen vriendjes heeft. Het kan zelfs enorm handig zijn. Het leert je kind namelijk op een veilige manier hoe je met anderen omgaat. Soms komt hij om de hoek kijken bij een spannende gebeurtenis. Niets om je zorgen over te maken, het zal vanzelf wel weer overgaan. Lees meer over het fantasievriendje »

Leren fietsen doe je zo!

De leeftijd waarop een kind leert fietsen verschilt enorm. Misschien is jouw kleuter een kleine coureur en staat hij te popelen om te leren fietsen zonder zijwieltjes. Karakter en aanleg spelen hierbij een grote rol. Maak je absoluut geen zorgen als jouw kindje er nog niet aan toe is, de meeste kinderen leren pas rond hun vijfde verjaardag fietsen. Tips & trucs om te leren fietsen »

Wist je dat… spelen met eten leerzaam is voor je kleuter? Uit onderzoek blijkt dat knoeien met eten een peuter helpt om het verband te leggen tussen eten en woorden.

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×