Ontwikkeling van je peuter: maand 44

Ontwikkeling van je peuter: maand 44

Trekt je kind meer naar jou of naar je partner toe? Het is even slikken als alleen papa hem mag troosten en papa hem naar bed moet brengen. Verwen je kind niet, dat werkt juist averechts. Trek als ouders één lijn en onthoud dat het ‘maar’ een fase is.

Week 1) Omgaan met gadgets

Peuters raken snel verslingerd aan een tablet of smartphone. Swipen is een piece of cake voor ze en nog makkelijker dan een bladzijde omslaan. Maar hoe leerzaam sommige spelletjes op de tablet ook zijn, het is niet de bedoeling dat je kind zijn ogen niet meer van het beeldscherm kan afhouden. Zo maak je tabletgebruik kidsproof »

Week 2) Peuterhumor = leuk!

Je peuter is gek op het maken van woordgrapjes en rijmpjes. Hij kan zomaar een woord verzinnen en er zelf hard om lachen. En wat is er nu leuker dan een schaterlachende peuter? Lach zelf vooral hard mee (ook als het grapje al 10x gehoord hebt). Het geeft je kind zelfvertrouwen. Lees hier meer over peuterhumor »

Week 3) Tradities zijn goud waard

Elke eerste dag van de vakantie naar de zoo of met de hele familie oliebollen bakken op oudejaarsdag… tradities blijf je onthouden en zijn daarom bijzonder! Tradities groeien meestal, maar je kunt ze natuurlijk ook bedenken. Wat dacht je van elke verjaardag taart als ontbijt of op Moederdag cadeautjes geven op bed? Lees hier meer over gezinstradities maken »

Week 4) Leren knippen

In een rechte lijn knippen is nog moeilijk voor je kind, maar hij kan wel al goed een schaar vasthouden. Rond deze leeftijd gaat je kind nadenken wat hij wil gaan knippen en doet hij zijn best om gericht te knippen. Geef je kind een speciale kinderschaar, zodat hij niet per ongeluk in zijn vingers of mooie trui knipt. 

Wist je dat…kinderen zo’n 300 tot 400 keer per dag lachen? Terwijl volwassen dit gemiddeld nog maar 20 tot 30 keer per dag doen.

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×