Ontwikkeling van je peuter: maand 42

Ontwikkeling van je peuter: maand 42

De meeste peuters zijn echte zoetebekken. Af en toe een snoepje geven, kan natuurlijk geen kwaad. Maar zorg wel duidelijke regels, anders eet je kind zich ziek aan snoep.

Week 1) Gezond ontbijten met je kind

Geef jij het ontbijt wel eens op vanwege tijdgebrek in de ochtend? Een goed ontbijt is een must voor je kind. Het start de spijsvertering op en geeft je kind energie om de ochtend door te komen. Zet vanaf nu de wekker iets eerder en geniet van één van deze vijf ontbijtjes. Bekijk hier vijf gezonde ontbijtjes voor je kind »

Week 2) Een allergie herkennen

Een snotneus, diarree of waterige ogen: is je peuter allergisch of gewoon verkouden? Een allergie is bij je kind soms lastig te herkennen. Zeker als je kind nog niet goed kan aangeven waar hij last van heeft. Wist je dat zo’n 40 procent van de kinderen een allergie heeft? Bekijk hier de vijf meest voorkomende allergieën »

Week 3) Het middagslaapje

De meeste kinderen vallen om zonder hun middagslaapje. Maar er komt een moment dat je peuter zo’n slaapje overdag niet meer nodig heeft. Hoe je dat merkt? Als je peuter ’s avonds moeilijker in slaapt valt of juist veel vroeger wakker is. Lees hier alles over het middagslaapje! »

Week 4) Je peuter & tekenen

Rond deze periode merk je dat je peuters krabbels veranderen in herkenbare vormen. Hij gaat tekenen met een plan en doet zijn uiterste best om echte poppetjes te tekenen. Benieuwd naar wat je kind tekent op welke leeftijd? Lees hier alles over de tekenontwikkeling van je kind! »

Wist je dat…jongens in de eerste jaren vaker ziek zijn dan meisjes? Dit komt doordat hun immuunsysteem iets minder sterk is.

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×