Ontwikkeling van je kleuter: maand 38

Ontwikkeling van je kleuter: maand 38

Je kleuter vindt het grappig om vieze woorden te gebruiken die hij eigenlijk niet mag zeggen, zoals poep, kak of vies. Deze vieze-woorden-fase begint vaak rond het derde jaar. Het uitproberen van vieze woorden hoort bij het verkennen van zijn grenzen. Maar het is ook de manier om aandacht te vragen.

Week 1) Leerzame kleuterspelletjes

Je kleuter speelt niet alleen om te ontspannen, maar ook om te leren! Zo helpen lopen en klimmen zijn evenwicht te bewaren. Het stapelen van blokken en tekenen is weer goed voor het verfijnen van zijn motoriek. Wil jij weten wat je kleuter leert van welk spelletje? Bekijk 10 leerzame peuterspelletjes »

Week 2) Jaloers op broer of zus

Een kind wil van nature alle aandacht. Met de komst van een broertje of zusje moet die aandacht opeens worden verdeeld. Kleuters vinden dit vaak lastig en uiten dit door typisch babygedrag te vertonen, zoals duimen. Wil je weten hoe je jaloezie bij je kleuter kan voorkomen? Bekijk onze tips tegen jaloezie »

Week 3) Kleurtjes leren benoemen

Kleuren leren benoemen kan op verschillende manieren. Zo leert je kind door verhaaltjes en liedjes kleuren kennen, maar ook op internet zijn er genoeg spelletjes te vinden die je kind hierbij helpen. Samen oefenen werkt ook goed: ‘Wat is de kleur van de lucht, van zijn trui of van de boom in de tuin?’. Onze tips helpen je je kind te stimuleren. Alles over kleuren leren benoemen »

Week 4) Bang in het donker

Veel kindjes zijn bang in het donker. Dat is helemaal niet zo raar als je bedenkt dat ze een grote fantasie hebben. Enge schaduwen, griezelige geluiden of monsters onder het bed… Voor je kind lijken die fantasieën levensecht. Maar ook stress of enge films kunnen ervoor zorgen dat je kleuter ’s nachts angstig is. Onze tips tegen angst en nachtmerries »

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×