Meningsverschil in de opvoeding

Ik vind mijn man te streng en hij vindt mij weer te mild in de opvoeding? Hoe lossen we dit op?

Het verschil kan maar op tafel liggen. Niet leuk, wel verfrissend. Zo hoef je elkaar niet te overtuigen van ieders gelijk. Onderzoek vooral hoe de reactie van het kind is op beide opvoedstijlen. Je zou ook kunnen onderzoeken wat bij jullie kindje past en dat als uitgangspunt kunnen nemen.

Tips:

  • Jullie kunnen samen bespreken wat voor jullie gezamenlijk van belang is. Stel in overleg met elkaar huisregels of omgangsvormen op en hang deze op een plek waar iedereen ze kan zien. Zo is het voor iedereen duidelijk wat de richtlijnen zijn.
  • Wanneer je het niet eens bent met elkaar, bespreek dan pas later wat er nu juist is voorgevallen. Dit om irritaties en conflicten te voorkomen.
  • Probeer elkaar not af te vallen in het bijzijn van de kindjes. Kinderen voelen spanning haarfijn aan van waaruit ze kunnen gaan reageren.
  • Kom je er samen niet uit, ga dan samen op zoek naar mogelijkheden om je te laten informeren ‘hoe het ook anders kan’. Advies inwinnen bij goede vrienden of familie is een optie. Kijk vooral ook naar de mogelijkheid om een coach te laten meekijken naar jullie patronen. Vaak kan een buitenstaander goede adviezen geven omdat deze niet middenin de situatie zit.

Geschreven door: Redactie -

Wij zijn Merel, Jennifer en Marcha. Als redactie van Mama en Zo België zijn we altijd op zoek naar informatie, tips en de beste weetjes over zwangerschap, baby's, peuters en kleuters. We hopen daarmee de leukste online community te zijn voor alle mama's in Vlaanderen!

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×