Chaotische ochtendritueel na mijn zwangerschapsverlof

Nu mijn verlof er weer op zit en ik terug aan het werk ben, verlopen mijn ochtenden heel chaotisch. Hoe kan ik dit anders aanpakken?

Geef jezelf de tijd om een nieuw ritme te ontwikkelen. Alles wat een gewoonte is gaat een stuk gemakkelijker. Wat naast jezelf de tijd geven ook kan helpen is: ‘Begin met het eind voor ogen’. Zo blijf je in ieder geval rustig en kalm omdat je toch wel weet dat er een moment komt dat het weer gedaan is. Naast dat ‘chaos’ een gevoel in je lijf en hoofd is, kun je met praktische tips ook al heel ver komen.

Tips:

  • Een half uurtje van tevoren je wekker zetten, klinkt veel. Maar zo heb je alle tijd om rustig op te starten en eerst voor jezelf te zorgen voordat alle hectiek begint.
  • Bedenk welke praktische dingen je zelf kan doen om het ochtendritueel moeiteloos te laten verlopen.
  • Bespreek samen met je lief hoe jullie een verdeling kunnen maken tussen de taken. Soms ben je al geholpen als iemand anders de brooddozen voor school klaarmaakt en de kindjes aankleedt.
  • Weten hoe laat je echt de deur uit moet zijn en dan ‘terugplannen’ geeft een goed inzicht hoeveel tijd je werkelijk nodig hebt.
  • Soms kan het helpen als de een de kinderen nnaar school brengt en de ander ze weer ophaalt.
  • Leg de avond van tevoren alvast de kleding klaar leggen en brooddozen, flessen en/of boekentasjes klaar.
  • Steek je kindje 's avonds in bad zodat het wassen en aankleden in de ochtend minder tijd in beslag neemt.
  • Wanneer  je job het toelaat kun je misschien de mogelijkheden voor thuiswerken bespreken. Zo heb je bijvoorbeeld in de avond wat meer tijd om te werken en hoef je je tijdens de ochtenden niet zo te haasten.

Geschreven door: Redactie -

Wij zijn Merel, Jennifer en Marcha. Als redactie van Mama en Zo België zijn we altijd op zoek naar informatie, tips en de beste weetjes over zwangerschap, baby's, peuters en kleuters. We hopen daarmee de leukste online community te zijn voor alle mama's in Vlaanderen!

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×