Together we make a family!

- 14 March 2017 - Mira Feryn
Together we make a family!

Een uur heeft het geduurd, maar het is gelukt. De drie kinderen liggen te slapen. Meer nog: ze slapen in bed. Bores, onze jongste spruit van 18 maanden, heeft zo de gewoonte beneden in slaap te vallen. Dan ligt hij in de zetel, de buggy, de draagzak of gewoon in mijn armen. En als ik zelf ga slapen, neem ik hem mee naar boven.  Dat deze manier niet volgens de regeltjes is, daar ben ik me van bewust. Maar na 3 kinderen heb ik geleerd dat buikgevoel de regeltjes netjes van tafel veegt.

Wij slapen samen met de kindjes, met vijf in een zelf samengesteld bed. Geef toe, als je kan kiezen tussen ’s nachts door een koude gang sukkelen, of je kind met één arm troosten terwijl je zelf gezellig blijft liggen, dan is de keuze snel gemaakt! En dat de kinderen het bed geweldig vinden, moet ik er uiteraard niet bij vertellen.

Bores die daar in het grote bed ligt, zonder mama en papa naast hem, dat is toch een tikkeltje spannend. Daarom kochten we een babyfoon met camera, om zeker te zijn dat dat kleine ondeugende jongetje niet stiekem het bed uit kruipt. En hier zitten we nu. In de zetel, met een schermpje in onze handen. Op de achtergrond probeert Tom Waes een auto uit de modder te redden, maar de tv interesseert ons niet. De camera met zicht op een slapende kroost, dàt is pas entertainment.

En ondertussen schrijf ik dit tekstje. De kinderloze momenten zijn schaars, dus ik moet er van profiteren. Iets wat een voorstelling van mezelf moest worden, werd een lange inleiding over slapende kinderen. Maar op een site voor moeders mag dat. Denk ik.

Gaandeweg kom ik misschien wel tot de clou. Maar de verhaaltjes daarrond zijn op z’n minst even waardevol, niet?

Geschreven door: Mira Feryn - Mamablogger

In het professionele leven ontwerpt en maakt Mira samen met haar zussen lederen handtassen bij Atelier Feryn. Toen ze 6 jaar geleden voor het eerst zwanger werd, had ze geen idee wat haar te wachten stond. Een dochter en twee zoontjes later wordt ze nog steeds dagelijks verrast. Met haar blogverhalen op Mamamira en Mama en Zo hoopt ze de kleine dingen van het moederschap vast te kunnen leggen, voor ze wegglijden met de tijd.

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×