Schuldgevoel door kinderopvang

Ik vind het moeilijk om de zorg van mijn baby los te laten en voel me de ganse dag schuldig als mijn kind op de opvang is. Wat kan ik doen?

Schuldgevoel ontstaat meestal als je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt. Het loslaten van je baby is ook niet niets. Maar als je er zeker van bent dat je kindje in goede handen is, zou je bijvoorbeeld eens een half uurtje iets super leuks voor jezelf kunnen doen. Het leidt niet alleen af maar het zorgt er ook voor dat je iets voor jezelf doet. En vergeet niet dat die 2 zaken naast elkaar mogen staan!

Tips:

  • Als het je gerust stelt, kun je misschien met de kinderopvang/onthaalmoeder of je 1 of 2 keer per dag kort contact mag opnemen om te vragen hoe het gaat.
  • Sommige kinderopvanginstanties hebben een Whatsapp groepje om gedurende de dag foto’s te versturen. Stel dit voor aan de kinderopvang/onthaalmoeder, want het is toch plezant om te zien hoe de dagen van je kindje verlopen?

Geschreven door: Redactie -

Wij zijn Merel, Jennifer en Marcha. Als redactie van Mama en Zo België zijn we altijd op zoek naar informatie, tips en de beste weetjes over zwangerschap, baby's, peuters en kleuters. We hopen daarmee de leukste online community te zijn voor alle mama's in Vlaanderen!

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×