19x ‘eventjes wennen’: net papa of mama zijn geworden

19x ‘eventjes wennen’: net papa of mama zijn geworden

Voordat je baby geboren wordt, denken jij en je lief dat je er helemaal klaar voor bent. Think again! Papa's en mama's moeten toch echt eerst eventjes wennen…

Aan heel veel zaken, maar deze 19 gevallen in het bijzonder!

1. Vieze pampers!

Je wist van te voren al dat dit niet je favoriete taak zou gaan zijn, maar bij die eerste vieze pamper – die tot ver boven de luier uit kwam met alle gevolgen van dien – moet je toch wel even slikken.

2. Pampers verschonen in een publiek toilet

Alsof een pamper verschonen al niet erg genoeg is, moet dit nu ook nog eens op een plankje in een invalidentoilet of vieze toilet bij de bezinepomp… “Uuhm, ik verschoon de baby wel in de auto!”

3. In vorm blijven

Trainen awanneer je baby slaapt, het leek een goed idee, maar niets is minder waar. In de praktijk werkt het namelijk anders, want: 1. Waar haal je de energie vandaan? en 2. Je kunt de baby toch niet alleen laten!? en 3. Bij elke beweging ben je bang om de baby wakker te maken… 

4. Troep, heel veel troep! 

De pampers zijn slechts het begin van de hoeveelheid troep die een baby maakt. Melk vliegt je om de oren en dat groentepapje belandt overal behalve in de mond van je kindje. Op een gegeven moment verdwijnen de witte kledingstukken gewoon uit je kleerkast… het is onmogelijk!

5. Je baby op Social Media 

Op elke foto ziet je baby er superschattig uit! Die foto's kun je toch niet anders dan... posten op Facebook of Instagram? Jij bent toch anders dan al die andere mama's die minstens 5 foto’s per dag van hun kind plaatsen…  of toch...??

6. Je baby van kamer naar kamer dragen 

Kort maar krachtig: pas op de deurstijlen! Het is even wennen…

7. De eerste snotneus

Waar komt al dat snot vandaan? De dappere ouders onder ons zuigen de neus van de kleine zelf uit, maar deze daad is niet voor iedereen weggelegd. Tissue please!

8.Ongevraagd advies

Wanneer je denkt dat je tijdens je zwangerschap al veel ongevraagd advies kreeg, hier alvast een waarschuwing. Als je kindje er eenmaal is wordt het nog veel erger. Iedereen denkt beter te weten hoe ze je kindje moeten opvoeden dan jij zelf… best ambetant!

9. Overvloed aan wasgoed

Eindelijk snap je waar je mama het al die jaren over heeft gehad. Als je denkt dat je nu net alles proper gewassen hebt, ligt de volgende stapel alweer te wachten. 

10. Slaaptekort

Het is eventjes wennen, maar uiteindelijk wordt jij een professional in het zo goedogelijk functioneren met zo weinig mogelijk slaap.

11. Je baby porren om te zien of ‘ie nog leeft

Ook hier wen je snel aan… al zal je jezelf er soms toch op betrappen dat je het doet, just to be sure!

12. ‘Mijn zoon’ of ‘Mijn dochter’ zeggen 

Het blijft raar om de woorden uit te spreken… en wacht maar tot je kind mama of papa gaat zeggen, nog zo'n zalige realitycheck, dat ben jij!

13. De was opvouwen 

Je bent namelijk 3 keer zo lang bezig met het opvouwen van een was met alleen maar babykledij!

14. Ondergespuugd worden

Nu gruwel je nog bij de gedachte, straks is het dagelijkse kost. Maar echt wennen doet het nooit…

15. Niezende mensen rondom je baby    

Dat kleine lijfje kan die bacillen toch niet aan! Plots lijkt een mondkapje niet eens zo'n gek idee meer!

16. Dat 'gat' in de schedel van je baby    

De fontanel blijft een bizar geval. Helemaal als je baby overstuur is en je ziet het hartslagje in z’n hersenen kloppen… help!

17. De diaper bag

Elke keer wanneer je het huis verlaat lijkt het alsof je vertrekt op wereldreis. Soit, je bent wel op alles voorbereid!

18. Andere mensen vertouwen met je baby    

Het blijft een dingetje, andere mensen met je baby achterlaten. Het gaat wennen… ooit.

19. De onvoorwaardelijke liefde

Je wist niet dat je zoveel liefde in je had, dus we snappen dat het een beetje beangstigend kan zijn. Maar het went zeker en... je zou het niet willen missen!

Geschreven door: Redactie

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×