7 feiten over borstvoeding

7 feiten over borstvoeding

Dat borstvoeding goed is voor je baby zal je vast niet ontgaan zijn. Maar welke voordelen heeft het nu precies? Wij zetten de 7 meest belangrijke feiten voor je op een rij.

1) Borstvoeding is de beste start voor je baby

In borstvoeding zitten afweerstoffen die niet in flesjesvoeding zitten. Vooral in de melk van de eerste dagen (colostrum) zitten grote hoeveelheden beschermende stoffen.

2) Borstvoeding schept een band

Tijdens het voeden komt het hormoon oxytocine vrij, dit stimuleert de hechting tussen mama en kind.

3) Je valt af door borstvoeding 

Borstvoeding kost je ongeveer 500 calorieën per dag. Mama’s die met de borst voeden zien over het algemeen de zwangerschapskilo’s sneller verdwijnen.

4) Moedermelk kun je nooit teveel geven

Als je je kind op verzoek voedt, kun je er van uit gaan dat hij genoeg krijgt. Je baby is ook minder vatbaar voor overgewicht.

5) Minder kans op eczeem en astma

De beschermstoffen in moedermelk zorgen ervoor dat je kind op langere termijn minder kans heeft op astma, eczeem, een hoge bloeddruk, een hoog cholesterolgehalte en suikerziekte. Bekijk de top 5 kind allergieën »

6) Verminderd kans op borstkanker

Vrouwen die borstvoeding geven (over een langere periode) hebben minder kans op borstkanker, eierstokkanker en baarmoederhalskanker.

7) Minder last van darmklachten

Borstvoeding is voor je kind beter te verteren, waardoor je baby vaak minder last heeft van darmklachten en spugen vergeleken bij flesvoeding.

Tip! Alles over afkolven Wil je borstvoeding blijven geven als je weer gaat werken? Dan is kolven de manier om dit te doen. Maar welke borstkolf kies je en hoe werkt dat kolven precies? Lees hier alles over kolven »

Geschreven door: Redactie

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×