Je baby’s ontwikkeling: week 9

Je baby’s ontwikkeling: week 9

Je baby’s hersenen zijn volop bezig om alles om zich heen te registreren. Vooral het gedeelte van de hersenen dat gaat over je baby’s gehoor, taal, geur, geheugen en emotie zijn constant aan het werk. Fier als je bent, is het enorm leuk om rond deze tijd te pronken bij familie en vrienden met alle dingen die jouw kindje al heeft geleerd!

Grijpreflex

Rond deze tijd gaat je baby zijn handjes ontdekken. Je zal hem er naar zien kijken en hij doet pogingen om spulletjes op te pakken. Maar vaak zal zijn hand hard en ongecontroleerd neerkomen op het voorwerp dat hij probeert te pakken, omdat hij nog geen goede motoriek heeft ontwikkeld. Geef hem daarom zachte doekjes en knuffeltjes om naar te grijpen. Ook rammelaars zal je kindje prachtig vinden aangezien hij hiermee geluidjes kan maken!

Jij & je partner

Als je nog geen zin hebt in seks, is dit helemaal niet vreemd. Je bent moe en je hebt weinig tijd voor jezelf. Toch is het van belang dat jij en je partner elkaar niet uit het oog verliezen. Er zijn genoeg andere manieren om te laten merken dat je elkaar graag ziet. Blijf praten; over je zorgen, verlangens en over de veranderingen die in jullie relatie plaatsvinden door de komst van jullie baby. Je zult zien dat jullie steun bij elkaar vinden.

Tijd samen doorbrengen

Probeer ook tijd te vinden om samen met je lief te lachen en blijf elkaar knuffelen en zoenen. Dat is in deze periode belangrijk en helpt je te relaxen. Ga er even tussenuit met twee, op restaurant of naar de cinema, het zal jou en je partner energie geven waar je nog weken kunt op teren!

Wist je dat...

Je baby's hersenen op dit moment wel 1000 triljoen zenuwen aan het ontwikkelen zijn? Dit zijn er twee keer zoveel als bij een volwassene!

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×