Je baby’s ontwikkeling: week 6

Je baby’s ontwikkeling: week 6

Het is belangrijk dat je blijft spelen met je baby en hem dingen leert over de wereld om hem heen. Je baby kijkt graag om zich heen. Laat hem daarom op je schoot de kamer in kijken, dat is een groot avontuur!

Ontwikkeling van je baby

Waarschijnlijk is je kindje al druk bezig geluidjes te produceren. Hij kirt en brabbelt er op los. Reageer hier dan ook op door tegen hem te praten en zijn geluidjes na te doen. Wanneer je tegen je baby praat als je bezig bent in huis of een propere pamper aandoet, helpt dit zijn ontwikkeling te stimuleren.

Een slaapritme

Rond deze tijd gaat je baby begrijpen dat hij ’s nachts meer kan slapen en overdag minder. Dit is dus goed nieuws voor je eigen rust! Je hebt zelfs kans dat je kindje het redt om nu ’s nachts wel 5 tot 6 uur achter elkaar te slapen! Ook ontwikkelt je baby langzaam een ritme in zijn middagdutjes. Zodra je door hebt wat de vaste tijden zijn, kun je hierop inspelen en langzamerhand een slaapschema ontwikkelen.

De eerste glimlach

Je kindje herkent jou en je partner nu van zodra je voor hem staat en zal hierdoor ook liever door jullie worden opgepakt dan door een ‘vreemde’. Hierdoor his de kans groot dat je kindje rond deze tijd voor het eerst echt zal lachen! Een echte lach herken je doordat zijn gezichtje blij is om je te zien en hij niet alleen zijn mond, maar ook zijn ogen gebruikt om te glimlachen. Lacht jouw baby nog niet en wil je dit stimuleren? Dan kun je niet vaak genoeg met je kindje spelen, knuffelen of hem zachtjes te kietelen!

Wist je dat...

Alle kinderen geboren worden met blauw/grijze ogen? Alleen kindjes met een donkere huidskleur kunnen al vanaf de geboorte donkere ogen hebben. De blijvende oogkleur van je kind is pas zeker wanneer hij een half jaar oud is.

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×