Je baby’s ontwikkeling: week 52

Je baby’s ontwikkeling: week 52

Yay! Je baby is een jaar oud! Had je ooit gedacht dat deze dag zo snel zou komen?  Vanaf nu gaat je kindje op weg naar zijn peuterjaren. Dat betekent dat hij de komende maanden nog meer zelfstandigheid zal gaan zoeken en de wereld zal gaan ontdekken.

Het verjaardagsfeest

De verleiding om helemaal uit te pakken bij je baby’s eerste verjaardag is groot. Toch is het verstandig om het een beetje rustig aan te doen. Je hebt tenslotte nog meer verjaardagen in het verschiet en later krijgt je kindje er zelf ook iets meer van mee. Kies nu voor een dag waar je baby echt blij van wordt. Zorg voor vermaak en nodig de mensen die hij kent uit. Dat is voor hem al feest genoeg!

Je baby & nieuwe angsten

Voor kindjes zijn er best wel wat situaties angstaanjagend, omdat ze alles letterlijk bekijken. Waar gaat het water naartoe wanneer je de stop uit bad trekt? En hoe kan het dat je er niet in meegezogen wordt? Nieuwe angsten zoals deze horen nu eenmaal bij het leven van een peuter, gelukkig gaan ze vaak vanzelf over. De meest voorkomende angsten zijn harde geluiden, dieren, water, het donker en verlatingsangst. Dus bereid je voor!

Wist je dat... Je baby in het afgelopen jaar ongeveer 25 centimeter gegroeid is en ongeveer 7 kilo is aangekomen?

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×