Je baby’s ontwikkeling: week 51

Je baby’s ontwikkeling: week 51

Je baby gebruikt rond deze week minstens twee woorden waarvan hij de betekenis begrijpt. Hij praat nu vooral in zijn eigen taaltje en oefent met intonatie of rollenspel, maar voor je het weet babbelt hij de oren van je hoofd!

Je baby & imitatiegedrag

Voor je baby ben jij, zijn mama, het centrum van de wereld. Daarom is het ook logisch dat hij jou graag wil imiteren, zo leert hij zijn basisgedrag. Kam jij elke dag je haren voor je baby’s neus? Dan moet je niet vreemd opkijken wanneer je baby deze bewegingen probeert na te doen. Heel schattig, maar je zult moeten blijven oppassen dat je geen verkeerd gedrag aanleert.

Driftbuien?

Op deze leeftijd hebben kindjes eigenlijk geen driftbuien. Maar het kan zomaar dat jouw kindje ongeveer een jaar vroeger is met driftbuien. Het resultaat: een gillende baby die zichzelf op de grond gooit en niets meer wil doen. De meest voorkomende redenen hiervoor zijn frustratie, zich niet lekker voelen, onbegrip, vermoeidheid of honger. De beste oplossing is en blijft om een driftbui te negeren. Hoe minder aandacht je eraan geeft, hoe sneller het gedaan zal zijn!

Wist je dat...Je baby straffen op deze leeftijd nog altijd geen zin heeft? Hij begrijpt niet wat er aan de hand is als je boos bent en kan bang worden van je intonatie.

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×