Je baby’s ontwikkeling: week 50

Je baby’s ontwikkeling: week 50

Binnenkort vinden de laatste twee periodieke controles bij Kind & Gezin plaats: 12 en 15 maanden. Bij beide consults wordt opnieuw gekeken naar je baby’s groei en gewichtstoename. Ook zal je kindje een vaccinatie krijgen. Lees er meer over op de site van Kind & Gezin.

Het eerste tandartsbezoek

Als je baby rond de anderhalf à twee jaar oud is, kan je zijn eerste tandartsbezoek plannen. Omdat kindjes vaak angst hebben voor de tandarts is het verstandig om hem zo vroeg mogelijk te laten wennen. Neem je kindje bijvoorbeeld mee wanneer je zelf gaat. Zo raakt hij vertrouwd met de tandarts, assistentes en de omgeving.

Bang voor de tandarts?

Ben je zelf bang voor de tandarts? Dan kan je baby beter meegaan met je partner. Baby’s pikken namelijk snel emoties op en als je baby ziet dat jij het eng vindt bij de tandarts, zal hij zelf ook eerder angstig worden bij de tandarts.

Samen je kindje opvoeden

Nu je kindje steeds meer groeit en een eigen willetje krijgt, is het aan jou en je partner om hier mee om te gaan. Natuurlijk, jullie zijn het inmiddels eens over een slaaproutine en hoeveel speelgoed hij mag hebben. Maar binnenkort zul je het eens moeten worden over het terechtwijzen van je kind. Welke aanpak past bij jullie? Maak dit nu alvast bespreekbaar, zodat je straks mider snel voor verrassingen komt te staan. Het niet eens zijn over zaken is niet erg, jullie zullen elkaar wel ergens in het midden kunnen vinden.

Wist je dat...Maar liefst 40 procent van de kinderen in Nederland een allergie heeft? En dat koemelkallergie met stip op nummer 1 staat?

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×