Je baby’s ontwikkeling: week 49

Je baby’s ontwikkeling: week 49

Het geslacht van je kind gaat pas op latere leeftijd een rol spelen. Zo kan het nu zijn dat je zoontje alleen maar met poppen speelt en je dochtertje met auto's, maar dat binnen een aantal maanden je kindje juist weer wel typische speelgoedkeuzes zal gaan maken.

Je baby & regels 

Voor je baby is goed en fout gedrag nog niet te onderscheiden. Maar je kunt al wel een voorkeur voor gedrag aanleren als je dat wenst. Pak bijvoorbeeld het krijtje af voor hij er mee op de muur kan kliederen en houd je aan je eigen regels. Door lang genoeg het krijtje af te pakken zodra hij iets doet wat jij niet wilt, legt hij vanzelf de connectie. Het is handig om dit soort regels nu al bij je kindje duidelijk te maken, voor hij straks in zijn ‘nee-fase’ schiet als peuter.

Baby gebarentaal

Veel baby’s worden rond deze tijd gefrustreerd door het feit dat ze zich nog niet zo goed kunnen uitdrukken. Rond de zes tot negen maanden begrijpen ze namelijk de wereld om zich heen al heel goed. Het lukt hen echter niet dit over te brengen naar anderen. Gelukkig kun je al veel van je baby’s communicatie begrijpen met behulp van baby gebarentaal. Begin klein en leer langzaam je kindje te begrijpen. Het zal je veel huilbuien en frustratie schelen!

Wist je dat...De woordenschat van kinderen die gebarentaal hebben gebruikt als baby vaak groter is? Ook lijkt het IQ van die kinderen hoger te liggen.

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×