Je baby’s ontwikkeling: week 48

Je baby’s ontwikkeling: week 48

Veel baby's ontwikkelen hun eigen taal en gebruiken geluidjes om zich te kunnen uitdrukken. Maar langzaamaan worden deze geluiden echte woordjes en leert je baby steeds beter praten. Dit proces kan nog wel ruim een half jaar duren.

Je baby & lopen

Als je baby nog niet aan het lopen is, dan komen zijn eerste stapjes er zeker aan! Maak je geen zorgen over het tempo waarin hij zich ontwikkelt. Je hoeft pas iets te ondernemen wanneer je baby over zes maanden zijn eerste stapje nog niet heeft gezet.

Nog geen eerste stapjes?

Zolang je baby blij is en het wil proberen, is het goed. Probeer hem enthousiast te maken door voor hem te knielen en je handen uit te steken. Grappig weetje: de meeste kindjes zetten hun eerste stapjes met hun armpjes gebogen en uitgestoken en gespreide voetjes voor extra evenwicht!

Je post-baby lichaam accepteren

Bijna een jaar na de bevalling zal je moeten gaan accepteren dat je lichaam waarschijnlijk veranderd is. Bij de meeste vrouwen heeft een zwangerschap wel iets van sporen achtergelaten op hun lijf: striae, cellulitis, hangend vel of een extra vetrolletje. Helaas hoort dit er nu eenmal bij. Het heeft geen zin om te blijven hangen in het verleden. Denk eraan wat voor moois je lichaam je gegeven heeft en probeer vrede te sluiten met je post-baby lichaam.

Wist je dat...Vrouwen ongeveer anderhalf jaar na de bevalling van hun kind onzeker blijven over hun uiterlijk?

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×