Je baby’s ontwikkeling: week 47

Je baby’s ontwikkeling: week 47

Sommige kindjes zijn ondeugend en snakken naar avontuur, terwijl anderen zich prima vermaken in hun speelhoekje. Heb jij een drukke, avontuurlijke baby? Onthoud dan dat hij op deze leeftijd niet inziet welke gevolgen zijn acties hebben.

Je baby & slapen

Ondertussen heeft je baby waarschijnlijk een fijn slaapritme ontwikkeld. Niet alleen slaapt hij meer en meer ’s nachts, ook is hij gewend geraakt aan het ritueel voor het slapen gaan. Heb je nog geen slaapritueel? Introduceer dit: denk dan aan een badje, knuffeltijd of voorlezen en stel je eigen routine samen. Zorg er wel altijd voor dat je baby wakker is wanneer het bedtijd is en hij zelf in slaap kan vallen. Anders leert hij alleen in slaap te vallen wanneer jij hem knuffelt of vasthoudt.

De eerste verjaardag

Het lijkt misschien nog ver weg, maar je baby’s eerste verjaardag is al in zicht. Hoe ga je het vieren en wat is verstandig? Je baby krijgt zelf weinig mee van zijn verjaardag, toch is het zonde om deze dag zomaar voorbij te laten gaan. Maak er daarom een extra plezante dag van voor je baby! Nodig familie uit, maar maak het niet te druk en zorg voor speciaal speelgoed voor je baby. Vergeet niet de camera erbij te pakken, want dit moment wil je natuurlijk voor eeuwig vastleggen!

Wist je dat...

Je baby, op ongeveer drie uurtjes na, nog evenveel slaapt als toen hij net geboren was? De slaapuren worden alleen anders verdeeld!

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×