Je baby’s ontwikkeling: week 46

Je baby’s ontwikkeling: week 46

Je kunt nu al een stap in de goede richting zetten door ‘alsjeblieft’ en ‘dankjewel’ te leren aan je baby. Doe het voor en maak ook van speelgoed opruimen een spelletje. Hij snapt het misschien nog niet helemaal, maar later zul je er zeker profijt van hebben omdat hij niet anders gewend is.

Babykwaaltjes

Je baby heeft nog geen sterk immuunsysteem en zal daarom vaak last hebben van kwaaltjes. Of dit nu luieruitslag is of een verkoudheid; je maakt je al snel zorgen als nieuwe mama. Gelukkig zijn babykwaaltjes vaak onschuldig, maar mocht je het niet vertrouwen dan kun je altijd contact opnemen met je huisarts. Zeker als de verschijnselen aanhouden of verergeren doe je hier goed aan.

Je baby & het middagdutje

Bedtijd kan een echt probleem worden als je een actieve baby hebt. Vaak klimt je baby dan namelijk liever over de rand van het bed, dan dat hij er in gaat slapen. Toch kan hij nog niet zonder zijn middagdutje, daarom hebben we een paar tips om hem rustig te laten worden:

  • Lees hem een verhaaltje voor of zing een liedje
  • Zet een half uur van tevoren rustige muziek op. Zo komt je baby tot rust
  • Berg het verleidelijke speelgoed op en zorg dat de omgeving goed donker is
  • Laat hem een half uur voor hij gaat slapen niets ‘spannends’ doen, zoals een kieteldood of op avontuur door de kamer

Wist je dat...Je baby maar al te goed weet hoe hij iets voor elkaar moet krijgen? Oorzaak en gevolg zijn voor hem nu goed te begrijpen: "Als ik wil dat mama komt, hoef ik alleen uit mijn ledikant te klimmen."

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×