Je baby’s ontwikkeling: week 42

Je baby’s ontwikkeling: week 42

De kans is groot dat je baby nu vol trots overeind zit en zelfs kan lopen wanneer hij zich vasthoudt aan meubels! Houd zijn handjes vast en je zal zien dat hij probeert om zelf te gaan lopen. Kun je je voorstellen dat hij over een paar maanden écht zelf zijn eerste stapjes zet?

Het dragen van je baby

Natuurlijk weet je hoe je je baby moet vasthouden en dragen. Maar nu hij zwaarder wordt, moet jij wel opletten voor blessures. Gebruik deze tips om de kans op een spierverrekking te verkleinen:

  • Buig altijd door je knieën wanneer je je kindje van de grond tilt.
  • Draag je je kindje op je heup? Probeer dan de kant af te wisselen.
  • Investeer in een goede babydrager of draagzak, die het gewicht van je baby over je rug verdeelt.
  • Toch iets verrokken? Neem een warm bad of douche en kijk je partner lief aan voor een massage. Ook tijgerbalsem smeren voor het slapengaan kan helpen.

Je baby & gebit

Rond deze tijd kunnen de kiezen van je baby doorkomen. Hierdoor kan je baby pijn krijgen in zijn kaak en oren, ook kan hij last krijgen van diarree, huilbuien, koorts en gebrek aan eetlust. Er bestaat een speciale gel die je op de kaken van je baby kunt smeren om de pijn te verzachten. Overleg met je apotheker of huisarts over welk middeltje je het beste kan gebruiken.

Wist je dat...

Je baby’s gekwijl kan zorgen voor huiduitslag? Veeg daarom je baby’s kin zo vaak mogelijk af wanneer zijn tanden en kiezen doorkomen.

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×