Je baby’s ontwikkeling: week 41

Je baby’s ontwikkeling: week 41

Vanaf deze maand gaat de ontwikkeling van je kindje met grote sprongen vooruit. Voor je het weet kan hij zonder hulp staan, zich door de kamer bewegen en zijn eerste zinnetje zeggen! Tijd om extra te genieten van alle veranderingen die je ziet bij je baby.

Je ondeugende baby

Nu je baby steeds mobieler wordt en de controle over zijn lichaam krijgt, zal hij steeds vaker zijn grenzen proberen te verleggen. Simpelweg omdat hij het nu kan. Dus of hij nu de vloer aflikt of een volle pamper probeert af te doen, het komt allemaal voort uit nieuwsgierigheid. Ook al is het dus soms frustrerend voor jou, onthoud dat dit maar tijdelijk is. Want soms is het ook best grappig, nietwaar?

Spelen met je baby

Op dit moment is er niets zo plezant voor je baby dan proberen zijn handjes bij elkaar te krijgen. Voor jou een kunstje van niks, maar voor je kindje een hele prestatie. Een leuk spelletje is daardoor snel verzonnen. Geef je baby eens twee houten lepels en laat zien hoe je ze tegen elkaar kunt slaan. Ook al kost het eerst nog wat moeite, wanneer hij eenmaal in het ritme zit, moet je hem juist weer proberen te stoppen!

Wist je dat...

Je baby dolgraag hetzelfde wil doen als jij? Haren kammen of tandenpoetsen, het heeft er nog nooit zo interessant voor hem uitgezien!

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×