Je baby’s ontwikkeling: week 40

Je baby’s ontwikkeling: week 40

Slechts een paar maanden geleden kon je baby niet zelfstandig zitten en kijk nu eens naar hem! Hij kan rechtop zitten zolang als hij zelf wil. Ook trekt hij zich op aan meubels om te kijken wat er op hoger niveau te beleven valt.

Praten met je baby

Je baby begrijpt steeds meer woordjes en simpele zinnen, dus blijf zeker samen oefenen. Een handige oefening is om vaker op een volwassen toon tegen je kindje te praten. Dus vraagt hij om zijn ‘fes’, stel de vraag dan nog een keer als ‘Wil je je flesje hebben?’. Door het horen van de klanken en tonen van woorden, leert je kindje sneller de goede benaming.

Opa en oma als babysit?

Bij een babysit gelden jouw regels, maar als je (schoon)ouders op de kindjes komen passen, nemen ze vanuit hun eigen ervaring ook gewoontes mee. Soms sluiten deze goed aan bij jouw opvattingen, maar het kan natuurlijk ook behoorlijk botsen. Vervelend, want je legt ze niet voor niets uit hoe je de regels voor je ziet.

Pick your battles

Je (schoon)ouders zijn nu eenmaal niet precies zoals jij. Besef dat ze hun eigen instinct uit kunnen uitzetten, kies daarom vooral punten uit die je het belangrijkste vindt en spreek daarover. Vaak doet een goed gesprek wonderen. Leg uit dat je hun hulp waardeert, maar dat je op bepaalde punten het toch liever anders ziet. Als jullie er echt niet uitkomen, kun je altijd ervoor kiezen om een andere manier van kinderopvang te regelen.

Wist je dat...

Sommige mama's rond deze tijd alweer verlangen naar een tweede kindje? Het voordeel is natuurlijk dat er weinig leeftijdsverschil tussen je twee kindjes zal zitten, maar bedenk je goed dat het heftig en druk kan zijn om alles maal twee te moeten doen!

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×