Je baby’s ontwikkeling: week 4

Je baby’s ontwikkeling: week 4

Het huidje van je baby wordt steeds zachter en gladder. Ook krijgt hij een gezond kleurtje op zijn wangen en begint hij steeds meer geluidjes te maken. Hij gorgelt en pruttelt er op los in een poging zijn gevoelens te uiten. Ook al is er nog niets te verstaan, probeer wel zoveel mogelijk terug te ‘praten’. Dit stelt je kindje gerust.

Praten met je baby

Reageer op je baby's gebrabbel door hem dicht bij je te houden en tegen hem te praten. Zo kan je baby je gezichtsuitdrukkingen zien en daar vertrouwd mee worden. Blijf zoveel mogelijk tegen je baby praten. Hij vindt het fijn om je stem te horen, ook al ben je aan de andere kant van de kamer.

Wat ziet hij?

Vanaf nu is er kand dat je je baby steeds vaker ziet reageren op een fel gekleurd speeltje, je gezicht of andere gebeurtenis die vlak voor zijn neus plaatsvindt. Dit komt doordat je kindje langzaamaan beter gaat zien en zich bewust wordt van alles om hem heen. 

Je baby en motoriek

Het kan gebeuren dat je kindje zijn armpjes uitstrekt naar bepaald speelgoed als dat voor hem wordt gehouden. Hij zal het nog niet vastpakken, maar houdt zijn vuistje waarschijnlijk gebald. Dit is niet gek. Je baby leert net begrijpen dat hij die gvreemde dingen die benen en armen genoemd worden, kan bewegen! Het duurt nog een tijdje voordat hij doorheeft wat hij er precies mee kan doen.

Wist je dat...

De maag van je baby 4 tot 5 keer zo groot wordt wanneer hij lucht naar binnen zuigt? Als je baby een maandje oud is, is zijn maaginhoud verdrievoudigd, maar dan nog is de inhoud niet meer dan een tiende van jouw eigen maag!

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×