Je baby’s ontwikkeling: week 39

Je baby’s ontwikkeling: week 39

Is jouw baby een echte druktemaker? Rond deze tijd leert je kindje om de aandacht op te eisen door opzettelijk te gaan hoesten, gillen of jengelen. Handig vanuit zijn oogpunt gezien, maar voor jou als mama behoorlijk vermoeiend! Houd vol, het is maar tijdelijk!

Je baby & vakantie

Op vakantie gaan met je baby is een grote onderneming. Er gaat veel meer voorbereiding aan vooraf dan vroeger; bijvoorbeeld de zoektocht naar een kindvriendelijk hotel en de waslijst aan spulletjes die extra zullen mee moeten. Daarnaast blijf je op vakantie ook altijd ‘mama van’ en kun je dus moeilijk een dagje helemaal nergens aan denken. Maar denk ook aan de voordelen, want wat is fijner dan je kindje te zien genieten van alle nieuwe indrukken of samen te zwemmen?

Tijd voor jezelf nemen

Als nieuwe mama schiet tijd voor jezelf er weleens bij in. Toch is het belangrijk om af en toe een momentje voor jezelf in te plannen. Tijd is schaars, maar je hoeft echt geen volledige dag weg om te kunnen relaxen. Er zijn genoeg simpele manieren om even te genieten, zoals:

  • Even in je eigen wereld met een zalig boek
  • Een verwenafspraak bij de kapper of beautysalon plannen
  • Lekker in bad gaan met een muziekje op
  • Even online shoppen (voor jezelf!)
  • Je hoofd leegmaken door te gaan sporten

Wist je dat...

Je baby nu al betrokken kan zijn bij etenstijd? Als je kindje al gewend geraakt om aan tafel te zitten, kun je hem als hij wat groter is gemakkelijk tafelmanieren aanleren. Uiteraard krijgt hij hierdoor ook het belang en het plezier van samen tafelen mee!

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×