Je baby’s ontwikkeling: week 38

Je baby’s ontwikkeling: week 38

Als je je baby een simpele vraag stelt, snapt hij dit ondertussen prima. Vraag bijvoorbeeld of hij z’n flesje wil en hij zal met zijn gezichtsuitdrukking en geluidjes laten horen wat hij daarvan vindt.

Tijd voor een eigen persoonlijkheid

Je kindje begrijpt steeds beter dat hij een eigen persoon is. Rond deze leeftijd laat hij zijn eerste karaktertrekjes zien. Is hij steeds aan het lachen, vindt hij het gezellig met veel mensen om zich heen of geniet hij meer van rust en bekende mensen om zich heen? Het is zalig om je baby als klein mensje te leren kennen, hoogstwaarschijnlijk zie je hierbij ook eigenschappen van jezelf terug!

Je baby & trap beklimmen

Het kan niet anders dan dat je baby ondertussen de trap heeft ontdekt. Sommige baby’s kunnen niet wachten om deze berg te beklimmen! Wanneer jouw kindje veel bij het traphekje rondhangt, is er duidelijk interesse hiervoor. Maar wat is verstandig? Hem erop laten of juist negeren? Alleen als je kind echt keer op keer interesse toont, kun je samen de trap verkennen.

Veiligheid voorop

Om je baby's veiligheid te garanderen, kun je het hem het beste leren om de trap veilig te beklimmen. Maar natuurlijk moet je hem nooit alleen laten bij de trap. Maak een regel dat je kindje alleen de trap mag op kruipen als je zijn hand vast kunt houden. De meeste ongelukjes gebeuren namelijk op de trap, dus opgepast!

Wist je dat...

Het gedeelte van je baby's hersenen dat de gedachten en emoties vormt hard aan het groeien is? Binnenkort zal je merken dat hij een eigen willetje krijgt wanneer je hem bijvoorbeeld in een autozitje wilt zetten, maar hij daar echt geen zin in heeft!

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×