Je baby’s ontwikkeling: week 37

Je baby’s ontwikkeling: week 37

Valt het opvoeden van jullie kind zwaarder dan je had gedacht? Het kan natuurlijk zijn dat jij en je partner een ander idee over de opvoeding hebben. Probeer hierover te praten en sluit compromissen. Het is goed om een front te vormen voor je kind.

Je baby & zijn lievelingsknuffel

De kans is groot dat je baby een knuffeltje, deken of speeltje heeft wat hij dag en nacht met zich meesleept. Sommige kindjes van drie maanden oud hebben al een favoriet speeltje terwijl anderen daarentegen nooit een voorkeur voor een speeltje ontwikkelen. Als jouw kindje een lievelingsknuffel heeft, kan hij hier veel troost en rust uit halen. Fijn vertrouwd voor als hij uit logeren gaat of ziek is. 

Opvoedstress: doe je het wel goed?

Waarschijnlijk heb je af en toe een dipje, want hoe weet je nu of je het allemaal wel goed doet als mama? Zeker nu je kindje ouder wordt, kom je veel in contact met andere mama‘s en dat kan nog wel eens voor onzekerheid zorgen.

Vergelijkingsmateriaal

De grootste reden dat de meeste mama's onzeker worden is doordat ze hun kindjes vergelijken met die van anderen. Want waarom loopt de baby van de buurvrouw bijvoorbeeld al wel en kruipt jouw kindje nog amper? Laat je niet zot maken! Kinderen ontwikkelen zich in hun eigen tempo. Misschien is jouw kindje laat met lopen, maar kan hij wel weer eerder praten.

Wist je dat...

Je baby nu specifieke dingen kan onthouden? Zo weet hij waarschijnlijk precies waar zijn speelgoed ligt opgeborgen. Ook kan hij gebeurtenissen imiteren die hij weken eerder heeft gezien. 

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×