Je baby’s ontwikkeling: week 35

Je baby’s ontwikkeling: week 35

Klinkt het al wat logischer wanneer je naar het gebrabbel van je kindje luistert? Vanaf nu begint je baby namelijk klanken te herhalen en lijkt zijn gebrabbel soms op een bestaand woordje. Het kan ook gebeuren dat jouw kindje in deze maand ‘mama’ of ‘papa’ tegen je zegt voor de eerste keer uitspreekt! (en ook echt begrijpt dat jij bij die naam hoort)

Je baby in bad

Vanaf nu kun je je kindje langzaam laten wennen aan het grote bad. Kijk uit, want sommige baby’s vinden dit eng in het begin. Vul het bad niet volledig, je baby heeft maar een klein laagje water nodig om mee te spetteren. Je kunt badderen natuurlijk leuker maken met speeltjes en fijne babyzeep. Maar veiligheid is ook zeer belangrijk, daarom hier enkele tips:

  • Leg een antislipmatje in bad, zodat je baby niet ineens onder water glijdt.
  • Laat je baby niet met de kraan spelen, dit kan leiden tot brandwonden.
  • Om ongelukken te voorkomen kun je je baby zich beter niet laten optrekken of staan in bad. Zitten is het veiligst.
  • Laat je baby nooit alleen in bad achter.

Televisie kijken: ja of nee?

Je baby vermaken voor de televisie is gemakkelijk, maar is het ook juist? Experts raden af om kindjes onder de 2 jaar regelmatig televisie te laten kijken. Je baby’s hersenen staan op deze leeftijd namelijk open voor allerlei ervaringen en leermomenten. Door de wereld en zijn lichaam te ontdekken, ontwikkelt hij zich op elk vlak beter dan door hem voor de televisie te laten zitten.

Wist je dat... 

Je baby rond deze tijd doorkrijgt dat je nog steeds in de buurt bent, ook al ben je de kamer uit? De kans is groot dat hierdoor zijn verlatingsangst afneemt.

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×