Je baby’s ontwikkeling: week 34

Je baby’s ontwikkeling: week 34

De kleur van je baby’s ogen is nu zo goed als definitief. Ook heeft hij nu veel beter zicht. Nog steeds ziet je baby het beste van dichtbij, maar hij kan nu ook iets of iemand herkennen aan de andere kant van de kamer.

Je baby & ongelukjes

Bulten en blauwe plekken horen bij het opgroeien. Maar het kan wel even schrikken zijn als je baby zich voor het eerst bezeert. Nu hij steeds mobieler wordt, kan hij zomaar zijn hoofd stoten of struikelen. En wat moet je dan? In paniek raken is vaak je eerste reactie. Mara blijf dus vooral rustig. Dat klinkt makkelijker dan het is, maar probeer het toch. Anders maak je je baby misschien banger dan nodig is. Bekijk de situatie goed voor je naar de EHBO racet of 112 belt, ook als je bloed ziet. Met een kus en knuffel is waarschijnlijk de ergste schrik bij jullie allebei af.

Controle over zijn lichaam

Je baby begint te leren dat kleine voorwerpen opgepakt kunnen worden met duim en wijsvinger. Dit wordt ook wel de ‘pincetgreep’ genoemd. Wanneer hij eenmaal doorheeft hoe dit werkt zal hij van alles op die manier willen oppakken, zoals eten en kleine voorwerpen. Maar tegelijkertijd vindt hij het ook leuk om te merken dat dingen op de grond vallen wanneer hij zijn vuist balt en weer opendoet. Er vervolgens er naar gaat wijzen zodat jij het kan oppakken, dat is natuurlijk ook een erg leuk spelletje!

Wist je dat...

Je baby eigenlijk nog geen schoenen nodig heeft? Zijn voeten groeien snel en hebben alle ruimte nodig om dit te doen. Op blote voeten staan sterkt de beenspieren en door de texturen van de vloer te voelen verbetert zijn evenwicht.

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×