Je baby’s ontwikkeling: week 33

Je baby’s ontwikkeling: week 33

Is jouw baby een buikschuiver? Of juist een poepschuiver? Vreemd of niet, sommige kinderen kruipen zelfs nooit! Ze vinden het leuker om zichzelf op een andere manier te voortbewegen en zullen vanuit die houding gelijk overgaan tot staan en lopen.

Je baby & eenkennigheid

Maak je niet druk, elke baby heeft een periode van eenkennigheid. Wanneer hij ineens niets meer wil weten van je naaste familie, is dat geen reden tot paniek. Je baby heeft in deze fase van zijn leven door dat niet iedereen hetzelfde is en belangrijker; niet iedereen zijn zijn papa en mama! Deze fase gaat weer over maar je kunt hem wel helpen door zijn angsten serieus te nemen. Geef hem tijd en ruimte om aan mensen te wennen (ook die hij al kent) en leg dit ook uit aan je gasten.

Spelen, spelen, spelen!

Gooien of schudden met speelgoed vindt je baby waarschijnlijk prachtig. Hij ontdekt op veel nieuwe manieren wat hij allemaal met het speelgoed kan doen, erop sabbelen en kauwen is ook nog steeds favoriet. Het is leuk om nieuwe speeltjes te introduceren die iets ‘kunnen’, zoals een neptelefoon. Zo kan hij zelf bellen of gesprekken voeren.

Tip: Zijn de oude speeltjes niet meer zo interessant voor je baby? Leg er een aantal in de kast, zo vergeet hij ze. Wanneer je ze dan opnieuw introduceert, kan hij ze zomaar weer spannend gaan vinden!

Wist je dat...

Je baby inmiddels volledige controle heeft over zijn hoofdje en nek? Wanneer hij een stem of geluid hoort,draait hij zich gemakkelijk om en kan helemaal zelf rechtop blijven zitten!

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×